جراحی اشتباهی دست کودک اصفهانی و جوابیه علوم پزشکی: ببخشید اشتباه شد!

این ‌بار اشتباه عجیب پزشکی در یکی از بیمارستان‌های اصفهان منجر به عمل دست چپ کودکی شد که قرار بود دست راستش عمل شود. دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این رابطه جوابیه‌ای صادر کرد و ضمن تأیید اشتباه رخ داده پوزش خواست؛ اما پرسش اینجاست که خطاهای پزشکی از این دست کی قرار است به پایان برسد و دیگر شاهد تکرا آن نباشیم!

به گزارش «تابناک»، خانواده کودک دو ساله‌ای که بنا به توصیه پزشک باید تاندون دست راست خود را به تیغ جراح می‌سپردند، متوجه شدند که پزشکان به اشتباه دست چپ این کودک را عمل کرده‌اند. بنا به گفته والدین این کودک، تاندون دست راست فرزندشان از بدو تولد آسیب دیده بود و بنا به توصیه پزشک معالجش باید در دو سالگی عمل می‌شد. اکنون هم خانواده نوزاد بنا به توصیه پزشک کودک را به بیمارستانی در اصفهان برده بودند تا دست او را عمل کنند؛ اما نتیجه عمل چیز دیگری شد که کسی انتظارش را نداشت. این کودک روز گذشته در یکی از بیمارستان های اصفهان تحت عمل جراحی قرار گرفت که پزشک معالج به اشتباه دست چپ او را عمل کرد.

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تأیید این خبر، جوابیه ای صادر کرد و در آن با اشاره به اینکه مورد یاد شده شکستگی نبوده و عکس و تصویر نداشته است، تصریح کرد: متأسفانه جراح در اتاق عمل اشتباه کرده است. دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: عمل تاندونی بوده و امروز صبح تصحیح و دست مبتلا توسط همان پزشک، جراحی شده است.

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره اینکه پزشک جراح، خطای خود را پذیرفته و جبران کرده است، اضافه کرد: این پزشک نیز از اولیای بیمار عذرخواهی کرده و اولیای بیمار نیز بر ناخواسته بودن این اشتباه اذعان کرده و پوزش جراح را پذیرفته اند.

در ادامه این جوابیه که در اختیار ایرنا قرار گرفت، آمده است: به رغم این امر، کلیه حقوق اولیای بیمار محفوظ است و هرگونه خسارت احتمالی با تشخیص مراجع ذیصلاح جبران خواهد شد.

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تأکید کرد: در این خصوص و برای ارتقای فرآیندهای بالینی و کاهش خطاهای احتمالی، کمیته کاهش خطای بالینی در بیمارستان مذکور تشکیل شده و این موضوع در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در دستور کار قرار گرفته است.

این دانشگاه با اشاره به اینکه خطای بالینی حتی در یک مورد نیز مورد انتظار نیست، اضافه کرد: واقعیت این است که‌ در هیچ جای دنیا، چنین امری قابل پیشگیری کامل نیست و تعداد خطای بالینی اگرچه رو به کاهش هست، هیچ وقت خطای انسانی به صفر نمی رسد.

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: ضمن درک اولیای بیمار، تلاش مضاعفی برای کاهش این موارد در دستور کار قرار دارد و امیدواریم هر روز شاهد کاهش خطای انسانی در امور پزشکی باشیم.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*