یک پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف ادویه جاتی مانند دارچین، گشنیز، هل وچوب میخک در زمستان باعث بهبود سلامت بدن می شود.
عباس لطفی پژوهشگر طب سنتی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه مصرف برخی ادویه جات درفصل سرما باعث درمان و کاهش تعدادی از بیماری ها می شود، گفت: استفاده از هل در زمستان سبب کاهش بیماری هایی از جمله رفلاکس معده، کبد، برونشیت، تب و عفونت بدن می شود.
وی با اعلام اینکه روغن گشنیز باعث سلامت معده می شود، اظهار داشت: استفاده از گشنیز در زمستان باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر میکروب ها می شود که این گیاه را می توان به همراه خورش و سالاد مصرف کرد.
این پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه چوب میخک خاصیت ضدویروسی دارد، تصریح کرد: مصرف چوب میخک باعث درمان عفونت های دندان، دهان، گوش، حلق و بینی می شود.
وی با اشاره به مصرف زنجبیل تاکید کرد: مصرف زنجبیل در هوای سرد باعث کاهش چربی، استرس، دردهای عضلانی و افزایش سوخت و ساز بدن می شود.
لطفی بیان کرد: ماده جینجرول موجود در زنجبیل باعث پیشگیری از بروز سرطان در افراد می شود.
وی با بیان اینکه دانه های زیره سیاه گرم، تند و شیرین است، افزود: زیره سیاه حاوی موادی مانند آهن، پتاسیم، منگنز، مس، کلسیم، منیزیم و ویتامین است.
این پژوهشگر طب سنتی با اعلام اینکه مصرف زیره سیاه باعث کاهش برونشیت و سندرم روده می شود، بیان کرد: مصرف روزانه ۱۰۰ گرم زیره سیاه باعث کاهش عفونت بدن می شود.
وی با تاکید بر اینکه مصرف جوز هندی در زمستان باعث درمان عارضه هایی مانند استفراغ، نفخ، یبوست، اسهال و تب می شود، تصریح کرد: آنتی بیوتیک موجود در این ماده باعث کاهش کلسترول خون، بیماری های قلبی و عروقی و دستگاه تنفسی می شود.
لطفی با بیان اینکه درخت دارچین دارای ۶ متر ارتفاع است، افزود: جهت تهیه عطر، دهانشویه و سفید کننده دهان از این گیاه دارویی استفاده می شود که مبتلایان به دیابت با مصرف دارچین چربی و قند خون خود را کاهش دهند.
این پژوهشگر طب سنتی با اعلام استفاده از دارچین باعث تقویت حافظه می شود، تصریح کرد: کاهش بیماری های روحی و روانی و آلزایمر از مهمترین خواص مصرف این گیاه دارویی در فصل زمستان است.