کارشناس آزمایشگاه کنترل سازمان غذا و دارو: رنگ‌های خوراکی موجب بیش‌فعالی کودکان می‌شود

 

خبرگزاری فارس: رنگ‌های خوراکی موجب بیش‌فعالی کودکان می‌شود

کارشناس آزمایشگاه کنترل سازمان غذا و دارو گفت: وقتی کودکان مواد خوراکی با رنگ مصنوعی مصرف می‌کنند، بیشتر احتمال دارد که «بیش‌فعال» شوند.

به گزارش خبرگزاری فارس، شمسی جوادی زاده کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار داشت: دانشمندان اثر این رنگ‌های مصنوعی را مستقیماً روی گروه‌هایی از بچه‌های ۳ ساله و ۸ ساله بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که وجود این نوع رنگ‌ها می‌تواند زمینه اختلالات رفتاری مانند بیش فعالی و پرخاشگری، اختلالات خواب و بیقراری را به وجود آورد.

وی بیان داشت: والدین می‌توانند با حذف اینگونه خوراکی‌ها و نیز استفاده بیشتر از مواد غذایی و خوراکی‌های خانگی، سلامت رفتاری کودک خود را تا حد زیادی تأمین کنند. به ویژه اینکه حذف این خوراکی‌های «رنگ‌شده»، هیچ کمبودی در بچه‌ها ایجاد نمی‌کند، چون خوراکی‌های با رنگ مصنوعی، عموماً ارزش تغذیه‌ای خاصی ندارند.

این کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو عنوان کرد: والدین موقع خرید خوراکی‌های رنگارنگ، نگاهی هم به جدول اطلاعات تغذیه‌ای و نیز «مواد تشکیل‌دهنده» آن روی بسته بیندازند. به این ترتیب اولین قدم را برای نزدیک شدن به یک برنامه غذایی سالم، برای خود و کودکانشان، برداشته‌اند.

جوادی زاده با اشاره به اینکه این روزها برخی مغازه‌های فروشنده لوازم شیرینی‌پزی اقدام به فروش رنگ‌های خوراکی پودری می‌کنند، عنوان کرد: اغلب این رنگ‌ها نه‌تنها استاندارد و قابل تأیید نیستند، بلکه به‌صورت غیربهداشتی تولید و عرضه می‌شوند. برخی از این رنگ‌ها در صنعت برای رنگ کردن پارچه و الیاف مصنوعی استفاده می‌شوند و برای سلامت فوق‌العاده خطرناک هستند.

 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*