تهران-ایرنا- محققان انگلیسی می گویند تزریق سلول های بنیادی گردآوری شده از زنان باردار احتمالا می تواند شکستگی های استخوان ناشی از کهولت سن و بیماری را به اندازه چشمگیری کاهش می دهد.
به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از روزنامه تلگراف، به گفته محققانی که روی این روش کار کرده اند، این درمان می تواند هر سال از صدها هزار شکستگی پیشگیری کند.
محققان دانشگاه کالج لندن و بیمارستان ‘گریت اورموند’، برای این تزریق، ابتدا سلول های بنیادی را از مایع آمونیاک اطراف جنین جدا کردند و سپس از این سلول ها، مولکول های exosome را که می توانند باعث تقویت استحکام استخوان شوند، کشت دادند.
پرشماری از افراد در سراسر جهان در نتیجه تغییرات هورمونی و یا کمبود ویتامین D به پوکی استخوان مبتلا هستند و هر سال دچار شکستگی استخوان می شوند.
آزمایش های انجام شده روی موش های مبتلا به ‘بیماری استخوان شکننده’، نوعی پوکی استخوان که از بدو تولد ظاهر می شود، نشان داد که این تزریق ها تا ۷۸ درصد موجب کاهش شکستگی استخوان ها در موش ها شدند.
دکتر پاسکال گویلوت که ریاست این تحقیق را بر عهده داشت، گفت: این تزریق بسیار مهم است زیرا می تواند بر تمام جمعیت تاثیر گذارد.
به گفته محققان، از این درمان همچنین می توان برای حفظ استخوان های فضانوردان در فضا که به دلیل شرایط حاصل از کم بودن نیروی گرانش سریعتر ضعیف می شوند، استفاده کرد.
محققان خاطرنشان کردند که آزمایش ها بالینی روی انسان در عرض دو سال آغاز خواهد شد.