پاچه گوسفند و گاو حاوی مقادیر زیادی ژلاتین و اسیدهای چرب اشباع است و هنگام خوردن آن باید نکاتی را مد نظر قرار داد.
کوروش صمدپور متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیان کرد: به طور معمول پس از انجام اعمال جراحی مختلف و به خصوص شکستگی های استخوان استفاده از برخی مواد غذایی خاص ضروری است.
وی اظهار داشت: یکی از باورهای رایج بین مردم این است که مصرف منظم پاچه گوسفند و سیرابی برای تسریع در بهبود و جوش خوردن استخوان ها مفید است اما گاهی استفاده بیش ازحد از این مواد مشکلات بسیاری را برای افراد ایجاد می کند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: ترمیم استخوان ها احتیاج به مقادیر زیادی پروتئین، ویتامین و املاح دارد که می توان با مصرف مواد غذایی دیگری به جز پاچه گوسفند به این نیاز بدن پاسخ داد.
صمدپور عنوان کرد: پاچه گوسفند حاوی مقادیر زیادی ژلاتین و اسیدهای چرب اشباع است که استفاده افراطی از آن به خصوص در کهنسالان سبب افزایش مواد مضری مانند اوره و کراتین در بدن می شود.
وی با بیان اینکه افراد مسن باید از مصرف پاچه گوسفند به منظور تسریع روند درمان شکستگی استخوان اجتناب کنند، توصیه کرد: این گروه از افراد باید محصولات پروتئینی مانند مرغ، ماهی و بوقلمون را جایگزین این ماده کنند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: علاوه بر ژلاتین ویتامین C نیز تاثیر بسزایی در فرآیند کلاژن سازی ایفا می کند بنابراین افرادی که دچار شکستگی استخوان هستند باید از منابع حاوی این ویتامین مانند مرکبات، گوجه فرنگی و سبزیجات استفاده کنند.
صمدپور تصریح کرد: مصرف مواد لبنی مانند شیر، ماست و دوغ کم نمک نیز نقش موثری در ترمیم استخوان ها دارد.
وی یادآور شد: مصرف قلم گوسفند که دارای ژلاتین است برای کودکانی که رشد آن ها با تاخیر صورت می گیرد، مفید است.