به گزارش خبرنگار مهر، محققان فرانسوی با بررسی نزدیک به ۱۰۰۰ نفر مبتلا به بیماری های تنفسی دریافتند کسانی که بیشتر گوشت فرآوری شده خوردند، نسبت به کسانی که کمتر خورده بودند، ۷۶ درصد احتمال بیشتری وجود داشت که با گذشت زمان شاهد تشدید علائم آسم شان بوده باشند.
بر طبق این گزارش، این علائم شامل مشکلات تنفسی، تنگی قفسه سینه و تنگی نفس می شود.
گوشت فرآوری شده حاوی مقدار زیادی ماده شیمیایی موسوم به نیتریت است تا از خراب شدن آن جلوگیری کند. این گوشت ها با خطر بالاتر ابتلا به دیگر بیماری های مزمن از جمله سرطان، بیماری های قلبی، دیابت نوع ۲ و بیماری انسدادی مزمن ریوی همراه هستند.
دکتر ژن لی، محقق این مطالعه، می گوید: «این گوشت ها به تازگی توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO)، به عنوان مواد سرطان زا طبقه بندی شده اند.»
با توجه به آمار WHO، ۲۳۵ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به آسم هستند. محرک های رایج عبارتند از: محرک در محیط داخلی مانند غبار و موی حیوانات خانگی؛ محرک در محیط بیرونی مانند گرد و غبار یا دود سیگار؛ و محرک شیمیایی در محل کار.
برای این مطالعه، لی و همکارانش اطلاعات بیش از ۲ هزار فرد مبتلا به آسم و بستگان نزدیک آنها را برای بیش از ۲۰ سال جمع آوری کردند. محققان در مورد مصرف گوشت فرآوری شده مانند ژامبون، سوسیس و کالباس از بیماران سوال کردند.
یافته ها نشان داد کسانی که در هفته یک بار یا کمتر گوشت فرآوری شده می خوردند، ۱۴ درصد، کسانی که در هفته یک تا چهار بار گوشت فرآوری شده می خوردند، ۲۰ درصد و کسانی که در هفته چهار وعده یا بیشتر از این نوع گوشت ها مصرف می کردند، ۲۲ درصد علائم آسم شان تشدید شده بود.