مقامات ایرانی دنبال تأمین بخشی از منابع مالی مورد نیاز شرکتهای داخلی با فروش اوراق قرضه در خارج است.
به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، مقامات ایرانی با توجه به موانع موجود بر سر راه ورود مستقیم شرکتهای خارجی به تامین منابع مورد نیاز ایران قصد دارند بخشی از این منابع را از طریق فروش اوراق قرضه شرکتهای داخلی در خارج تأمین کنند.
براساس ارزیابیها این اقدام میتواند با استقبال خوبی از سوی مدیران خارجی موسسات مالی روبرو شود. چرا که ایران از سوی بانک جهانی با جمعیت ۷۷ میلیون نفری به عنوان یک کشور با درآمد بالای حد متوسط ردهبندی شده است.
از سوی دیگر بر اساس پیشبینیها تولید ناخالص داخلی ایران که هم اکنون در رقم ۴۲۵ میلیارد دلار قرار دارد طی سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ به طور سالانه ۴٫۵ درصد رشد را تجربه خواهد کرد.
اگر چه با روی کار آمدن ترامپ موانع بر سر راه سرمایهگذاری در ایران افزایش خواهد یافت اما سرمایهگذاران تمایل دارند در حوزه مالی ایران ورود کنند این در حالی است که علیرغم گذشت حدود یک سال از لغو تحریمها علیه ایران همچنان ریسک همکاری و مجازات ناشی از نقض ناخواسته تحریمهای آمریکا توسط سرمایهگذاران و شرکتها همچنان باقی مانده است.
لوتس رومیر مدیر موسسه سرمایهگذاری لندس بانک برلین میگوید: ما بسیار به این مساله تمایل داریم. در صورتی که اوراق قرضه شرکتهای ایرانی در خارج عرضه شود قدم بسیار مثبتی خواهد بود چرا که ما به صورت مستقیم در آن دخیل نخواهیم بود.
از سوی دیگر سازمان بورس و اوراق بهادار ایران نیز به عنوان ناظر بازار سرمایه ایران به شدت به دنبال تشویق شرکتها برای یافتن تامین کنندگان مالی جایگزین هستند چرا که سود بانکهای داخلی در حال حاضر بیش از ۲۰ درصد سالانه است.
بهادر بیژنی معاون امور بینالملل سازمان بورس و اوراق بهادار معتقد است این اقدام میتواند طرح بزرگی برای کمک به شرکتهای داخلی باشد.
وی تاکید کرد: سازمان بورس نیز شرایط عرضه اوراق و یا سهام شرکتهای داخلی را در بورسهای خارجی نظیر لندن فراهم خواهد کرد.
از زمان پیروزی انقلاب عرضه سهام شرکتهای ایرانی در خارج از این کشور متوقف شده است.