رخ نمایی مینی والیبالیست ها در بیرجند

سالن ورزشی شهپر یک هفته میزبان ورزشکاران نونهال والیبال شهرستان بیرجند است. در این رقابت ها ۱۶ تیم از دانش آموزان پایه پنجم و ششم (متولدین ۸۴ ) دوره دوم دبستان حضور دارند. در نهایت پس از انجام ۳۲ بازی تیم های دبستان آزاده، الهام خاکشور، فاطمه الزهرا و شاه پری ناصح بازی رده بندی و فینال برگزار می کنند. تیم شاه پری ناصح در یک رقابت نفس گیر تیم فاطمه الزهرا را در دو ست متوالی و با نتیجه ۱۵ بر۱۰ و ۱۷ بر۱۵ شکست می دهد و مقام سوم را کسب می کند. در بازی فینال تیم آزاده با بازی خوب تیمی در مقابل دبستان الهام خاکشور در یک رقابت نزدیک ست اول با نتیجه ۱۵ بر۱۱ به پایان می رسد و در ست دوم  تیم الهام خاکشور ۱۵ بر۱۱ تیم آزاده را شکست داده و بازی به ست سوم کشیده می شود. بازیکنان تیم آزاده در رقابتی هیجانی با نتیجه ۱۵ بر۱۱ تیم الهام خاکشور را از پیش رو برمی دارد وقهرمان رقابت های مینی والیبال دختران نونهال مدارس شهرستان بیرجند می شود. سارا امامی از بازیکنان تیم آزاده، می گوید: این رقابت ها سطح خوبی داشت و حضور ۱۶ تیم بازی ها را جذاب تر کرد.
حمایت والدین و حضور در تیم ملی
او که محصل پایه ششم ابتدایی و متولد ۸۴ است، ادامه می دهد: برای دومین بار است که در مسابقات شرکت می کنم، بازیکنان،داوران و مربیان خوبی در این رقابت ها حضور داشتند.
خاکشور می گوید: ۳ سال است که بطور باشگاهی تمرین دارم و فینال این مسابقات با حضور تیم هایی که دانش آموزان باشگاهی دارند برگزار شد و در رقابتی تنگاتنگ تیم دبستان آزاده بر تیم الهام خاکشورغلبه کرد.
او حمایت خانواده را در پیشرفت ورزش مهم می داند و می گوید: به ورزش والیبال علاقه مند بوده و تصمیم دارم تمریناتم را ادامه دهم تا بتوانم نظر مربیان را برای  حضور در مسابقات استانی و ملی کسب کنم.
در ادامه مربی تربیت بدنی دبستان شاه پری ناصح این مسابقات را برای شناسایی استعدادها مهم می داند و می گوید: با برگزاری مسابقات مینی والیبال دانش آموزان مستعد و علاقه مند شناسایی شده و به کانون های ورزشی برای مسابقات استانی معرفی می شوند.
ناهید فرخی سطح داوری و بازی بازیکنان این رقابت ها را خوب ارزیابی می کند و ادامه می دهد: ۱۶ تیم از مدارس بیرجند شرکت کردند و ۴ تیمی که به مرحله فینال و رده بندی راه یافتند بازیکنانی دارند که هم در مدرسه و هم خارج از مدرسه تمرین والیبال دارند.
او می گوید: گرچه مسابقات یک هفته طول کشید اما با حمایت والدین و مربیان، دانش آموزان درساعت خارج از مدرسه رقابتی جذاب برگزار کردند.
به گفته«فرخی»  این مسابقات زمینه را برای مربیان آماده می کند تا  دانش آموزانی که از نظر فیزیک بدنی رشد کرده و علاقه به رشته والیبال دارند، شناسایی شوند.
کنترل هوش هیجانی دانش آموزان در مسابقات
همچنین سرپرست فنی مسابقات و مسئول انجمن والیبال استان می گوید: رقابت های مینی والیبال مدارس بیرجند انتخابی تیم خراسان جنوبی با هدف شناسایی ورزشکاران برگزار شد.
بی بی مریم حسینی با اشاره به اینکه ۱۶ بازیکن منتخب این رقابت ها برای معرفی به کانون ورزشی استان معرفی شدند، ادامه می دهد: از این تعداد ۶ ورزشکار برای مسابقات استانی انتخاب شده و به رقابت های کشوری اعزام می شوند.
او می گوید: مسابقات برای دانش آموزان انگیزه ایجاد می کند و ما به مربیان توصیه کردیم ملاک را برای والیبال قد قرار دهند حتی اگر سابقه ورزشی ندارند تا با شناختی که از بازیکنان در سطح مسابقات حاصل می شود و با بازی های مختلف روبرو می شوند دانش آموزان مستعد شناسایی شوند. به گفته «حسینی» دانش آموزی که در مسابقه شرکت نکند ازنظر استرس، مسائل روحی روانی و هوش هیجانی نمی تواند کنترل شود، مسابقات زمینه ای است که بازیکنان با محیط آشنا شده و با استرس مقابله کرده و علاوه بر این برای تیم ملی نیز انتخاب شوند.
واگذاری تمرین ورزشکاران به باشگاه
او می گوید: بهتر است دانش آموزان برای تمرین به سراغ باشگاه ها و کانون های ورزشی بروند چرا که باشگاه ها نقش تمرینی دارند و ما مربیان مدارس هم تاکید زیادی به تمرین کردن ورزشکاران برای مسابقات داریم.  سرپرست فنی مسابقات و مسئول انجمن والیبال استان تاکید می کند: مربیان مدارس باید علم  قوانین بازی ها را نیز کسب کنند تا دانش آموزانی را به مسابقات معرفی کنند که معیارهای یک رشته ورزشی را داشته باشند. در این مسابقات مینی والیبال دانش آموزانی که قد آنها استاندارد فدراسیون است برای ادامه تمرینات و تیم استان انتخاب می شوند.
فرصت کم مربیان مدارس
حسینی ادامه می دهد: مربیان مدارس با ۲ ساعت در هفته ورزش فرصت آموزش ندارند و این یک مشکل آموزشی است، در این ۲ ساعت برای دانش آموز ورزش، شادابی ، تفریح و تخلیه روحی و روانی مطرح است تا معلم انگیزه و هیجانات دانش آموز را کنترل و هدایت کند.  او می گوید: از مربیان انتظار قهرمان پروری نباید داشت و دانش آموز برای ادامه فعالیت های ورزشی و قهرمانی نیاز دارد به کانون های ورزشی و باشگاه های سطح شهرستان ها برود.
او اعتماد به نفس، هوش هیجانی و قدرت در کنترل مسائل روحی روانی را از مهمترین معیارهایی می داند که  به دانش آموزان کمک می کند در زمینه رویارویی با حریفان و حضور در مسابقات موفقیت کسب کنند.
به گفته «حسینی» یک مربی با ارائه برنامه های متنوع و مسابقاتی که در سطح کلاسی دانش آموزان انجام می دهد می تواند زمینه انگیزه  بازیکنان را فراهم کند.  او همچنین می گوید: ۳ سالی است که کمبود اعتبارات موجب شده مسابقات استانی در سطح مدارس خراسان جنوبی برگزار نشود و برای بیشتر مسابقات از کمک و حمایت والدین استفاده می شود.  حسینی ادامه می دهد: سطح آگاهی و تحصیلات مادران به رشد ورزش کمک کرده و با برنامه ریزی درست دانش آموزان می توانند در کنار تحصیل ورزش را نیز ادامه دهند.
منتخبین مسابقات دانش آموزی به کانون های ورزش
مسئول کمیته استعدادیابی والیبال بانوان استان در حاشیه مسابقات مینی والیبال دختران بیرجند می گوید: برگزاری  این رقابت ها به شناسایی استعدادهای دانش آموزان کمک می کند تا دانش آموزانی که در باشگاه ها تمرین ندارند در قالب مسابقات آموزش و پرورش شناخته شده و برای مسابقات استانی و کشوری انتخاب شوند.  آسیه جوان ادامه داد: مربیان مدارس برای تمرین وقت ندارند و دانش آموزان از طریق باشگاه ها می توانند به مسابقات راه پیدا کنند. او با اشاره به اینکه بازی خوبی بین تیم های برتر این رقابت ها انجام شد، تأکید کرد:  ۲ سال است مسابقات مینی والیبال در سطح نونهالان برگزار نشده است و این در حالی است که هرساله تمام استان های کشور این مسابقات را برگزار می کنند.
رکود والیبال در سه سال گذشته
او با بیان اینکه والیبال در سه سال گذشته در خراسان جنوبی راکد بوده و فقط در یک رده سنی (جوانان یا امید) تیم اعزام به مسابقات شده است، می گوید: طی چند سال گذشته در بخش بانوان به مسابقات کشوری اعزامی انجام نشده است واین مسابقات در رده نونهالان به شناسایی ورزشکاران مستعد کمک می کند و نفرات منتخب این رقابت ها به کانون های ورزشی معرفی شده و برای مسابقات از آنها استفاده می شود.
قد بلند، ملاک فدراسیون است
وی ادامه داد: شرایط آب و هوایی،رژیم غذایی و مسائل ژنتیکی از عوامل موثر در رشد قد است که دانش آموزان خراسان جنوبی بدلیل نبود شرایط مساعد این عوامل، زودتر به سن بلوغ می رسند و رشد قد آنها متوقف می شود و ملاک فدراسیون برای انتخابی تیم ملی دانش آموزان قد بلند است.
وی با اشاره به اینکه بازیکنانی را در سطح استان شناسایی کنیم که معیار قد را داشته باشند، می گوید: امسال تیم نوجوانان خراسان جنوبی در مسابقات کشوری تنها با ۲ ماه تمرین توانست مقام چهارم را کسب نماید و ۴ بازیکن انتخابی تیم ملی داشته باشد. جوان ادامه داد: اگر استعدادیابی انجام می شود تعطیل نشده و تداوم یابد با تعامل بین آموزش و پرورش استان و هیات والیبال استعدادهایی شناسایی  می شوند که در آینده برای کشور حرفی برای گفتن دارند.  وی با بیان اینکه اگر بازیکن از پایه شروع کند موفق تر است، می گوید: بازیکنی که معیارهای اولیه فدراسیون از جمله فیزیک و آناتومی بدنی را داشته باشد اگر والیبال هم تمرین نداشته باشد می توانیم با آموزش هایی که می دهیم زمینه او را برای اعزام به مسابقات فراهم کنیم. او همچنین در ادامه با اشاره به اینکه امروز با حمایت مسئولین در زمینه  ورزش، در هر خیابانی باشگاهی ساخته شده است، تاکید کرد: با بالارفتن سطح فرهنگ خانواده ها ورزشکاران بیشتری در باشگاه ها حضور دارند و این امر زمینه ای را فراهم می کند تا از آسیب های اجتماعی دور بمانند و سطح سلامت جامعه ارتقاء یابد.  لازم به ذکر است طرح استعدادیابی مینی والیبال دختران و پسران متولدین ۸۴ خراسان جنوبی با حضور نماینده فدراسیون والیبال ۲۹ دی ماه جاری تا ۱ بهمن به میزبانی بیرجند برگزار می شود.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*