دست آموزش و پرورش در جیب معلمان با برگزاری دوره‌های ضمن خدمت پولی!

امروزه آموزش به عنوان یک اصل و از جمله شاخص‌های تأثیرگذار در بهره وری سرمایه‌های انسانی تلقی می شود و در این میان راه حلی که توسط بیشتر صاحب‌نظران بیان شده، آموزش و بهسازی منابع انسانی است. آموزش ضمن خدمت یکی از مؤثرترین ابزارهای مدیران برای مقابله با تغییرات محیطی تلقی شده و ضامن ارائه مناسب خدمات، به خصوص در سازمان‌ها و ادارات دولتی است؛ چنانچه آموزش ضمن خدمت منظم، هدفمند و در راستای نیازهای واقعی افراد تبیین و اجرا شود نه تنها عملکرد کارکنان و سازمان را بالا می‌برد بلکه بهبود مهارت‌های مدیران و افزایش رضایت کارکنان و دیگران را در پی خواهد داشت.
بر این اساس باید اذعان کرد که ارتقای سطح علمی افرادی همچون معلمان به دلیل اینکه زیربنای علمی کشور توسط آنها شکل می‌گیرد اهمیت زیادی داشته و باید دوره‌های ضمن خدمت متعددی برای این افراد برگزار شود.
وزارت آموزش و پرورش طی سال‌های گذشته اقدام به برگزاری دوره‌های ضمن خدمت کرده تا معلمان با شیوه‌های تدریس جدید، مطالب کتب تازه تالیف شده و غیره بیشتر آشنا شوند تا علاوه بر ارتقای سطح علمی این افراد، عرصه آموزش و پرورش کشور نیز ارتقا یابد و به اهداف و سیاست‌های ابلاغی برسد اما در این میان طی ۲ الی ۳ سال گذشته زمزمه‌هایی به گوش می‌رسد که معلمان برای حضور در دوره های ضمن خدمت پول پرداخت می‌کنند که جای تامل و تعجب دارد؛ در این بین حتی در فضای مجازی نیز کمپین‌هایی با عنوان ” نه به ضمن خدمت پولی ” به راه افتاد تا جلوی چنین اقداماتی گرفته شود.
البته چندی پیش زرافشان، معاون وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد که دوره های ضمن خدمتی که مجری آن آموزش و پرورش است رایگان است و منابع مالی آن را وزارتخانه تأمین می‌کند و مدیران مدارس حق دریافت وجه از معلمان برای برگزاری کلاس‌های ضمن خدمت را ندارند از این رو دریافت هر گونه وجه از معلمان برای برگزاری کلاس‌های ضمن خدمت تخلف است.
در این میان نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گفت‌گو با خانه ملت ضمن تاکید بر اینکه دریافت هزینه از معلمان برای برگزاری دوره‌های ضمن خدمت تخلف است، بر لزوم فراهم کردن شرایط مناسب برای فرهنگیان تاکید کردند تا صرفا دغدغه یادگیری برای این افراد وجود داشته باشد، نه اینکه با چنین اقداماتی آنها را در فشار مالی قرار داد.
دریافت پول از معلمان برای برگزاری دوره ضمن خدمت قابل دفاع نیست
عضو هیات رئیسه کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس با اشاره به اینکه دریافت پول از معلمان به منظور برگزاری دوره ضمن خدمت به هیچ عنوان قابل دفاع نیست، گفت: وزارت آموزش و پرورش نباید کسری بودجه خود را از جیب معلمان تامین کند.
علیرضا سلیمی با اشاره به اینکه اخیرا شنیده شده برای برگزاری دوره ضمن خدمت فرهنگیان از این افراد فرهیخته پول دریافت می‌شود که واقعا جای تعجب دارد، گفت: در این میان حتی برخی از معلمان اذعان می‌کنند برای شرکت در کلاس‌هایی که در شهرستان‌های خارج از محل سکونت‌شان برگزار می‌شود مجبور به پرداخت هزینه اسکان و خوابگاه هستند.
نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دریافت پول از معلمان به منظور برگزاری دوره ضمن خدمت به هیچ عنوان قابل دفاع نیست، اظهار کرد: به هیچ عنوان نباید برای آموزش معلمان و افزایش سطح علمی آنها پول دریافت کرد و باید این امر به صورت رایگان برگزار شود.
وی با تاکید بر اینکه متاسفانه انجام چنین اقداماتی از سوی وزارت آموزش و پرورش آسیب‌های فراوانی برای جامعه معلمان کشور به همراه دارد، ادامه داد: معلمان حقوق کافی دریافت نمی‌کنند از این رو دریافت پول برای برگزاری دوره ضمن خدمت موجب می‌شود فرهنگیان تحت فشار مالی قرار بگیرند. این نماینده مردم در مجلس دهم شورای اسلامی با اشاره به اینکه وزارت آموزش و پرورش نباید کسری بودجه خود را از جیب معلمان تامین کند، تصریح کرد: هدف از آموزش ضمن خدمت، ارتقای کیفیت کار افراد یک مجموعه است و هیچ فردی به طور اجبار در چنین کلاس‌هایی شرکت نمی‌کند از این رو باید شرایط مناسبی را برای افراد فراهم کرد که دغدغه‌ای جز یادگیری دروس وجود نداشته باشد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه معلمان متعددی در خصوص برگزاری دوره‌های ضمن خدمت پولی به وی پیامک زده‌ و گزارش ارسال کرده‌اند، حتما این مهم را در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مطرح و پیگیری خواهد کرد.
دریافت هزینه از معلمان برای برگزاری دوره‌های ضمن خدمت تخلف است
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینکه دریافت هزینه برای برگزاری دوره های ضمن خدمت از معلمان تخلف است، گفت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی باید اعتبار کافی برای عرصه آموزش و پرورش درنظر بگیرد.
قاسم احمدی‌لاشکی با اشاره به اینکه وزارت آموزش و پرورش به دلیل کمبود بودجه اقداماتی انجام می دهد که برای جامعه آسیب‌زا است، گفت: یکی از این موارد دریافت هزینه برای برگزاری دوره های ضمن خدمت از معلمان است.
نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه هزینه و اعتبار کمی برای وزارت آموزش و پرورش درنظر گرفته می شود، تصریح کرد: سازمان مدیریت و برنامه ریزی باید اعتبار کافی برای عرصه آموزش و پرورش درنظر بگیرد. وی با اشاره به اینکه به گفته اندیشمندان باید درب یک زندان را بست تا درب یک مدرسه باز شود، ادامه داد: به عنوان مثال برای اداره یک زندان چند برابر عرصه آموزش هزینه می شود، آن وقت انتظار داریم جامعه اصلاح شود.
احمدی‌لاشکی با اشاره به اینکه وزارت آموزش و پرورش اخیرا از افرادی که بر اساس قانون پذیرفته و استخدام کرده بود حدود یک میلیون تومان دریافت کرد، ادامه داد: این مهم در حالی است که حتی باید به این افراد هزینه نیز پرداخت شود اما این روند بالعکس شده است.
نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید برای معلمان خدمات مناسبی فراهم شود تا علاوه بر ارتقای سطع علمی، دارای انگیزه بیشتری برای ادامه فعالیتشان شوند، اظهار کرد: دریافت هزینه برای برگزاری دوره های ضمن خدمت از معلمان تخلف بوده و اقدام مناسبی نیست.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*