به مناسبت هفتمین سالگرد شهیدعلیمحمدی اولین شهید هسته‌ای از تولد تا شهادت/ علیمحمدی رفت تا صنعت هسته‌ای بماند

 

خبرگزاری فارس: اولین شهید هسته‌ای از تولد تا شهادت/ علیمحمدی رفت تا صنعت هسته‌ای بماند

امروز هفتمین سالروز شهادت شهید علیمحمدی است، شهیدی که سوم شهریور ۱۳۳۸ در تهران متولد شد و تحصیلات دانشگاهی‌ خود را با قبولی‌ در مقطع کارشناسی رشته فیزیک در دانشگاه شیراز از سال ۱۳۵۶ آغاز کرد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، امروز هفتمین  سالروز شهادت شهید مسعود علیمحمدی است، شهیدی که سوم شهریور ۱۳۳۸ در تهران متولد شد و تحصیلات دانشگاهی‌ خود را با قبولی‌ در مقطع کارشناسی رشته فیزیک در دانشگاه شیراز از سال ۱۳۵۶ آغاز کرد.

شهید علیمحمدی هفت سال پیش ( سال ۸۸) در چنین روزی زمانی که خورشید تازه نمایان شده بود در اثر انفجار بمبی که کنار منزلش کار گذاشته شده بود به شهادت رسید.

این شهید بزرگوار استاد پایه ۲۲ فیزیک دانشگاه تهران و نماینده ایران در پروژه سزامی (مرکز تابش سینکروترون برای تحقیقات و علوم کاربردی در خاورمیانه) بود و نخستین دانش آموخته دکترای فیزیک داخل کشور به شمار می‌‌رفت.

چاپ بیش از ۸۰ مقاله در معتبرترین مجلات علمی جهان و کسب رتبه دوم پژوهش‌های بنیادی در سال ۸۶ در بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی، نشان دهنده توانایی بالای شهیدعلیمحدی در عرصه علم است.

 شهیدعلیمحدی توانست امتیاز استفاده از بورس تحصیلی‌ برای رفتن به خارج از کشور را با قبولی در دوره‌ کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۶۴ بدست آورد ولی تصمیم گرفت ادامه تحصیلش را در رشته‌ فیزیک در داخل کشور ادامه دهد و  سه سال بعد همزمان با فارغ التحصیلی از این دوره، به عنوان یکی از پذیرفته‌شدگان اولین دوره‌ دکتری فیزیک دانشگاه صنعتی شریف در کنار دیگر دوستانش به تحصیل خود ادامه داد.

وی در سال ۱۳۷۱ به عنوان نخستین دانش آموخته دوره‌ دکتری فیزیک در داخل کشور از پایان‌نامه خود دفاع کرد و پس از یک سال همکاری با دانشگاه تربیت معلم تهران از سال ۱۳۷۲ به طور رسمی به عضویت هیات علمی دانشکده‌ فیزیک دانشگاه تهران درآمد و در همان سال‌ها برای مدتی کارهای پژوهشی خود را به همراه دیگر دوستانش در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی پی‌گیری می‌کرد.

از جمله سمت‌های مدیریت علمی این شهید بزرگوار ریاست گروه فیزیک، معاونت پژوهشی پردیس علوم و عضویت در هیات ممیزی دانشگاه تهران بود.

شهید علیمحمدی درس‌های متنوعی از جمله‌ مکانیک کوانتومی، مکانیک کلاسیک، ذرات بنیادی، نظریه‌ میدان‌های کوانتومی و مکانیک آماری را در دانشکده‌ فیزیک ارائه می‌کرد. وی همچنین کتاب مکانیک کوانتومی نوشته‌ ساکورایی را به همراه حمید‌رضا مشفق به فارس برگردانده است.

 این استاد بسیجی از پژوهشگران تراز اول فیزیک ایران بود و طبق گزارش برآمده از ISI Web of Knowledge، پنجاه و شش مقاله علمی در مجلات معتبر ISIچاپ کرده است. میانگین تعداد ارجاعات به هر مقاله‌اش تا سال ۸۹ در حدود ۸٫۵ و شاخص h (تعداد n مقاله با بیش از n ارجاع) او ۱۳ گزارش شده بود.

شهید علیمحمدی پایان‌نامه‌های بسیاری در مقاطع مختلف کارشناسی ارشد و دکتری فیزیک را به عنوان استاد راهنما هدایت کرد.

وی خرداد ماه سال ۸۷ به عنوان یکی از دو نماینده ایران در پروژه سزامی (مرکز تابش سینکروترون برای تحقیقات و علوم کاربردی در خاورمیانه) منصوب شد.

شهید علیمحمدی در ساعت ۷:۳۰ صبح ۲۲ دی ۱۳۸۸ هنگام خروج از منزل در اثر انفجار بمبی که توسط دشمنان جمهوری اسلامی ایران در یک موتورسیکلت در کنار در منزلش جاسازی شده بود به شهادت رسید.

پیکر استاد شهید علیمحمدی، پنجشنبه ۲۴ دی ۱۳۸۸ با حضور انبوه تشییع کنندگان در جوار امامزاده علی اکبر به خاک سپرده شد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*