تهران- ایرنا- محققان مصرف وعده های غذایی حجیم و پر پروتیین را موجب قرار گرفتن بدن در معرض وضعیتی موسوم به کمای غذایی می دانند.
به گزارش روز یکشنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی زی نیوز، یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف یک وعده غذایی مملو از پروتیین و نمک مانند انواع برگرها و سیب زمینی سرخ کرده می تواند باعث افزایش احساس خستگی بدن و کمای غذایی شود.
کمای غذایی یا همان خواب آلودگی بعد از صرف غذا، وضعیتی است که در آن بدن برای هضم غذای صرف شده و استخراج مواد مغذی آن باید فعالیت بیشتری کند و در همان حال، فرد احساس خواب آلودگی می کند.
محققان دانشگاه ایالتی بولینگ گرین در اوهایو و موسسه تحقیقات اسکریپس در فلوریدا در این مطالعه متوجه شدند که کربوهیدرات ها تاثیر مشابهی ندارند و این یافته برخلاف ادعای متخصصان مختلف رژیم غذایی است که معتقدند خوراکی های غنی از کربوهیدرات انسان را خواب آلوده می کنند.
محققان در این مطالعه با استفاده از مگس میوه ارتباط های عصبی زیستی میان غذا خوردن و خواب را بررسی کردند و دریافتند که قند ارتباطی با کمای غذایی ندارد.
با این وجود محققان هنوز متوجه نشده اند که چرا خواب به فرآیند هضم پروتیین و نمک کمک می کند، اما مشخص است که این همان نیاز بدن ما پس از صرف وعده غذایی حجیم است.
بنابراین اگر می خواهید بعد از ظهرها سرحال باشید، منطقی این است که یک گزینه گیاهی سالم برای وعده ناهار انتخاب کنید.