تهران- ایرنا- بانک جهانی در تازه ترین گزارش خود، نرخ رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۶ را ۴٫۶ درصد برآورد و برای سال ۲۰۱۷ نیز ۵٫۲ درصد پیش بینی کرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، بر اساس گزارش «چشم انداز اقتصادی جهان ۲۰۱۷» بانک جهانی، ایران در سال ۲۰۱۷ پس از کشور جیبوتی بالاترین نرخ رشد اقتصادی را در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا خواهد داشت.
بنا به پیش بینی این بانک، نرخ رشد اقتصادی ایران در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به ترتیب ۴٫۸ و ۴٫۵ درصد خواهد بود.
بنا به اعلام بانک جهانی با وجود کاهش نرخ رشد اقتصادی در هر دو گروه کشورهای صادرکننده و واردکننده نفت منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، نرخ رشد اقتصادی کشورهای خارج از شورای همکاری خلیج فارس (GCC) افزایش یافته که عامل آن افزایش تولید نفت در ایران و عراق است.
بانک جهانی تاکید کرد: کاهش قیمت های نفت در سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ موجب بدتر شدن تراز مالی کشورهای صادرکننده نفت منطقه خاورمیانه و شمال افریقا شد. اما ایران در این میان یک استثنا بود، زیرا تولید نفت این کشور به دلیل تحریم های بین المللی، پیش تر به طور چشمگیری کاهش پیدا کرده بود و ایران اصلاحات اقتصادی خود را بسیار زودتر از سایر کشورهای صادرکننده نفت این منطقه آغاز کرد.
بنا به اعلام بانک جهانی، نرخ تورم در ایران به دلیل اجرای سیاست های پولی انقباضی و کاهش قیمت جهانی مواد غذایی در سال ۲۰۱۶ به شدت کاهش یافته است.
** نرخ رشد اقتصادی جهان
بانک جهانی نرخ رشد اقتصادی جهان را در سال ۲۰۱۶ به میزان ۲٫۳ درصد برآورد کرد که در مقایسه با سال پیش از آن ۰٫۴ درصد کاهش دارد.
نرخ رشد اقتصادی جهان در سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ میلادی به ترتیب ۲٫۷، ۲٫۹ و ۲٫۹ درصد پیش بینی شده است.
**موتور رشد
براساس گزارش جدید بانک جهانی، موتور رشد اقتصادی جهان در سال های ۲۰۱۷، ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ کشورهای هند و چین هستند.
بانک جهانی نرخ رشد اقتصادی دو کشور هند و چین در سال ۲۰۱۶ را به ترتیب هفت و ۶٫۷ درصد برآورد کرد.
بنا بر پیش بینی بانک جهانی، اقتصاد هند در سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ با سرعت بیشتری توسعه پیدا خواهد کرد و نرخ رشد اقتصادی این کشور در سه سال یاد شده به ترتیب ۷٫۶، ۷٫۸ و ۷٫۸ خواهد بود.
براساس پیش بینی جدید بانک جهانی، سرعت توسعه اقتصادی چین در طول سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ اندکی کاهش می یابد و در طول این سال ها به ترتیب نرخ رشد اقتصادی ۶٫۵، ۶٫۳ و ۶٫۳ درصد را تجربه می کند.
**کشورهای پیشرفته
بر اساس تازه ترین گزارش منتشره بانک جهانی، نرخ رشد اقتصادی کشورهای پیشرفته در سال ۲۰۱۶ معادل ۱٫۶ درصد برآورد شده است و در سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ نیز به ترتیب نرخ های ۱٫۸، ۱٫۸ و ۱٫۷ درصد را تجربه خواهند کرد.
به گزارش ایرنا، علی طیب نیا وزیر اموراقتصادی و دارایی به تازگی درباره رشد اقتصادی کشورگفت: در سه ماهه نخست سال ۱۳۹۵ در مقایسه با سه ماهه نخست سال ۹۴ رشد ۵٫۴ درصدی داشتیم که چهار دهم درصد از هدفگذاری ما فراتر بود.
وی افزود: در سه ماهه دوم یعنی تابستان ۱۳۹۵ نسبت به تابستان ۱۳۹۴ رشد اقتصادی کشور به ۹٫۲ درصد رسید و این بدین معناست که یک روند صعودی در رشد طی شده است.
طیبنیا تاکید کرد، رشد اقتصادی کشور در ۶ ماهه نخست سال ۱۳۹۵ (فصل های بهار و تابستان) در مقایسه با شش ماهه نخست سال ۱۳۹۴ به میزان ۷٫۴ درصد بوده است.
وی مرتبط بودن بخشی از افزایش رشد به نفت را طبیعی دانست و افزود: رشد سایر بخشها نیز مثبت بوده است.