عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: «روماتیسم‌های مفصلی و قلبی» ناشی از کمبود امگا ۳ است

 

خبرگزاری فارس: «روماتیسم‌های مفصلی و قلبی» ناشی از کمبود امگا ۳ است

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه بیماری‌هایی مانند آسم و روماتیسم‌های مفصلی و قلبی ناشی از کمبود امگا ۳ در بدن است، گفت: توصیه متخصصین تغذیه به مصرف اسیدهای چرب حاوی امگا ۳ است.

به گزارش خبرگزاری فارس، آرش رشیدی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: امگا ۳ از چربی‌های ضروری و مورد نیاز بدن است که باید در رژیم غذایی تمام افراد گنجانده شود.

رشیدی در توضیح اهمیت مصرف چربی هایی نظیر امگا ۳ و لزوم تعادل بین انواع چربی‌ها بیان کرد: چربی‌ها از مهم‌ترین درشت مغذی‌ها به شمار می روند و مصرف آن در کنار پروتئین و کربوهیدرات ها توصیه می شود.

وی در گفت‌وگو با شبکه رادیویی سلامت افزود: چربی ها علاوه بر این که انرژی ذخیره بدن را تشکیل می دهند، موجب می شوند فرد به مدت طولانی احساس سیری کند؛ ضمن اینکه بسیاری از ترکیبات بدن با کمک چربی ها ساخته می شوند.

رشیدی با تاکید بر اینکه منظور چربی های ضروری هستند، ادامه داد: بعضی از ترکیبات مورد نیاز مانند ویتامین های A، E و D توسط چربی در بدن حمل می شود.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی متذکر شد: متاسفانه در طول تاریخ، تعادل مصرف چربی و توجه کمتر به امگا ۳ اتفاق افتاده است. الگوهای غذایی که در حال حاضر رواج یافته سرشار از امگا ۶ هستند؛ اما توصیه متخصصین تغذیه به مصرف چربی‌های امگا ۳ است.

رشیدی در تعریف امگا ۳ و نقش آن در بدن بیان داشت: در بدن هر انسان، بیشمار سلول و داخل هر سلول، اندامک‌های دیگر وجود دارد. نقش امگا ۳، روان نگه داشتن غشای اندامک‌ها است. از سوی دیگر، ترکیباتی در بدن تولید می شود که امگا ۳ پیش ساز آن‌ها به شمار می آید.

وی ادامه داد: این ترکیبات مانع از انعقاد خون شده و در نتیجه، خون به راحتی در رگ لخته نمی شود. به همین دلیل توصیه می شود افرادی که ناراحتی قلبی دارند، حتما اسیدهای چرب امگا ۳ مصرف کنند.

به گفته رشیدی، بیماری هایی مانند آسم، آلرژی، روماتیسم‌های مفصلی و قلبی و بسیاری از بیماری های التهابی روده از کمبود اسیدهای چرب امگا ۳ ناشی می شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: تکامل مغز و شبکیه چشم در دو سال ابتدایی زندگی صورت می گیرد و قطعاً اسیدهای چرب حاوی امگا ۳ در این تکامل جایگاه ویژه ای دارد.

وی گفت: بی شک آبزیان بهترین منبع امگا ۳ هستند، به ویژه آبزیانی که در آب های سرد و شیرین زندگی می کنند.

رشیدی افزود: روغن های گیاهی منبع دیگر امگا ۳ به شمار می آیند. میزان امگا ۳ موجود در روغن کلزا، سویا بیشتر از ذرت و آفتابگردان است. به همین دلیل توصیه می شود ترکیبی از روغن های مختلف در سبد غذایی خانوار گنجانده شود.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی خاطرنشان کرد: گردو، تنها مغزدانه ای است که در ایران به مقدار فراوان وجود دارد که حاوی امگا ۳ است و به همین دلیل مصرف مغزدانه ها همواره به مردم توصیه می شود. البته گردو شأن متفاوتی دارد که صرفا به خاطر چربی متفاوت این مغزدانه است.

 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*