ریئس مجمع نمایندگان استان با بیان اینکه متأسفانه با وجود خشکسالی ها، کاهش درآمدها و … در بحث دریافت مالیات ها خیلی به مردم استان فشار می آورند، از افزایش تصاعدی و هر ساله رقم مالیات در استان محروم خراسان جنوبی انتقاد کرد.
بحث مالیات ها در استان، موضوعی اساسی و بسیار مهم است
دکتر امیرحسنخانی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: در بحث مالیات در استان خراسان جنوبی از وزیر اقتصاد سوال کردیم و وی دو سه بار هم به مجلس آمده، اما هنوز جوابی به ما نداده اند. وی با اشاره به اینکه بحث مالیات در خراسان جنوبی موضوع اساسی و بسیار مهمی است، افزود: اگرچه سهم استان در مالیات کشور سهم کمی است اما از آنجا که به لحاظ درآمدی استان سی ام یا سی و یکم کشوریم و در ردیف آخر قرار داریم و با معضلات زیادی از جمله خشکسالی های مداوم روبرو هستیم، بسیاری از فرصت های شغلی را در بخش کشاورزی و دامداری از دست داده ایم و در آمد مردم کاهش چشمگیری پیدا کرده و رکود اقتصادی همه اقشار از جمله کشاورزان، دامداران، مغازه داران، صنعتگران و مصرف کنندگان را تحت تاثیر قرار داده است.
در عمل فشار زیادی در بحث مالیات به مردم استان وارد می شود
نماینده مردم شهرستان های فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: جلسات زیادی با مدیر کل امور مالیاتی استان داشته ایم و خیلی هم بحث کرده ایم. با معاون امور مالیاتی کشور هم صحبت هایی داشته ایم و حرف هایشان را هم قبول داریم اما در عمل در بحث مالیات در استان، فشار زیادی به مردم می آورند.
وی تصریح کرد: عزیزان می توانند سرانه مصرف را در استان استخراج کنند و من مطمئن هستم که سرانه مصرف ما هم در استان کاهش یافته است و با وجود اینها هر ساله شاهد افزایش تصاعدی رقم مالیات ها هستیم و این در حالی است که طبق مواد قانونی، چنانچه در نقطه ای از کشور، مردم با مشکل روبرو شوند و حوادث غیر مترقبه و بلایای طبیعی روی دهد، وزیر اقتصاد می تواند موضوع را در هیأت دولت مطرح نماید و نسبت به کاهش مالیات ها اقدام کند اما متأسفانه برای استان خشکسالی زده خراسان جنوبی این پیگیری ها صورت نگرفته است.
ضرورت پیگیری راهکارهای قانونی با توجه به تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی استان
دکتر امیرحسنخانی با تاکید براینکه باید این راهکارهای قانونی برای استان خراسان جنوبی دنبال شود و همه مسئولین امر اعم از استانی و کشوری برای تحقق آن فشار بیاورند، گفت: متاسفانه بسیاری از کارخانه و واحدهای تولیدی در استان تعطیل شده و دولت باید هزینه های زیادی به منظور ایجاد اشتغال مجدد برای کارگران از کار بیکار شده متحمل شود و یا اینکه اعتبارتی برای راه اندازی مجدد این کارخانه ها و واحدهای تولیدی در نظر بگیرد و در غیر این صورت باید تبعات فراوان کوچ و حاشیه نشینی مردم استان را بپذیرد. رئیس مجمع نمایندگان استان اظهار کرد: اگر بررسی هایی صورت گیرد، مشخص خواهد شد که تعداد قابل توجهی از حاشیه نشینان کلان شهرهای تهران و مشهد را اهالی استان خراسان جنوبی تشکیل می دهند و در اطراف بیرجند هم جمع زیادی از روستائیان و اهالی شهرهای کوچک تر به عنوان حاشیه نشین مرکز استان ساکن شده اند و این یک زنگ خطر بزرگ برای مسئولین کشوری و استان است.
افزایش سالانه رقم مالیات در استان بدون توجه به مشکلات عدیده مردم
دکتر امیرحسنخانی در پایان گفت: در چنین شرایطی حتماً باید در ارقام بالای مالیات ها در استان که بدون توجه به وضعیت درآمدی و معیشتی مردم، محرومیت ها و عدم برخورداری استان، خشکسالی های پی در پی، به تعطیلی کشیده شدن کارخانجات و واحدهای تولیدی و حتی مغازه های کسب و کار، مهاجرت ها و … سالانه رو به افزایش است تجدید نظر شود و تسهیلات و تخفیفات ویژه ای برای خراسان جنوبی به عنوان یکی از محرومترین استان های کشور در نظر گرفته شود که در این راستا مجمع نمایندگان خراسان جنوبی با جدیت پیگیر مطالبات و درخواست های به حق مردم استان بوده و خواهد بود.