یک فلوشیپ جراحی پلاستیک صورت، عوارض و همچنین فواید تزریق بوتاکس را تشریح کرد.
بابک ساعدی در گفتوگو با ایسنا، در خصوص عوارض تزریق بوتاکس گفت: بوتاکس، بیشترین تاثیر خود را بر یک سوم فوقانی صورت و نقاطی که خطوط اخم یا چشمها نمایان میشوند، میگذارد. اگر این کار به صورت فراگیر در جامعه استفاده شود، افراد را دچار مشکل ارتباطی میکند. مردم زمانی متوجه احساسات شخص مقابل خود میشوند که حالتهای عضلات صورت مانند اخم را ببینند.با این وجود ممکن است آنها توانایی خود را در ابراز احساسات از دست بدهند.
این فلوشیپ جراحی پلاستیک صورت، ادامه داد: مطالعهای در این خصوص انجام شده و نشان میدهد افرادی که بوتاکس تزریق کردهاند در مقایسه با کسانی از ژل استفاده کردند، بیشتر در ابراز احساست خود دچار مشکل شدهاند. همچنین باید در نظر داشته باشیم این داروها در دوران حاملگی و شیردهی قابل استفاده نیستند. در بعضی از موارد نیز ممکن است افراد نسبت به این مواد حساس باشند که به صورت ایجاد تورم خود را نشان میدهد. این ماده چهار تا شش ماه باید اثر کند. در عین حال برخی مطالعات نشان دادهاست تزریق بوتاکس در افرادی که افسرده هستند و سردردهای میگرنی دارند، ممکن است اثر مثبتی داشته باشد.
ساعدی یکی از عوارض نادر تزریق بوتاکس را شل شدن عضلات و افتادگی پلک عنوان کرد و افزود: اگر کسی دچار این عارضه شد، باید بداند این ماده به صورت مداوم در بدن وجود ندارد، اثر آن از بین میرود و با درمان، بهبود مییابد.
استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین نسبت به تزریق غیرقانونی بوتاکس در مراکز غیر تخصصی هشدار داد و گفت: تزریق این ماده عوارض بلند مدت و جدی ندارد، اما در عین حال کسانی که بیماریهای عصبی عضلانی دارند، نباید از این ماده استفاده کنند؛ چرا که ممکن است عوارض ناگواری برای آنها اتفاق افتد. همچنین استفاده از مواد غیرقانونی ممکن است همراه با خطر مرگ باشد.