منابع خبری انگلیس روز جمعه گزارش دادندکه جسد یک دختر۱۴ ساله انگلیسی مبتلا به سرطان، با هدف بازگرداندن حیات به او پس از یافت شدن دارویی برای بیماریاش در آینده، با موافقت قاضی یک دادگاه عالی این کشور در حالت انجماد قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا، این منابع از جمله روزنامه تایمز در گزارش هایی عنوان کردند، موافقت قاضی جکسون رییس دادگاه عالی لندن با این اقدام که برای اولین بار در انگلیس و پس از طی شدن یک روند حقوقی صورت گرفته، به دنبال درخواست کتبی این دختر جوان که به نوع نادری از سرطان مبتلا بوده، انجام شده است.
به گفته این منابع، این دختر پیش از مرگش در ماه اکتبر گذشته، درخواست کرده بود تا جنازهاش به روش علمی منجمد شود تا شاید با پیشرفت علم در آینده، بازگرداندن حیات به او امکانپذیر گردد و بتواند بار دیگر به زندگیاش ادامه دهد.
این دختر که ساکن لندن بوده و به دلایل حقوقی نامش فاش نشده است، در ماه های آخر عمرش از طریق اینترنت، با این شیوه نگهداری از جسد در آمریکا آشنا شده بود.
این دختر در نامهای به خطاب به قاضی جکسون نوشته بود: ‘میپرسند چرا یک چنین چیز غیرعادی را میخواهم. من فقط ۱۴سال دارم و نمیخواهم بمیرم اما میدانم که بهزودی خواهم مرد. فکر میکنم انجماد جسد این امکان را به من میدهد تا در آینده، شاید صدها سال دیگر، درمان شوم، برخیزم و به زندگی ادامه دهم.’
این دختر بیان داشته بود: ‘من نمیخواهم زیر خاک دفن شوم، میخواهم زندگی کنم و بیشتر زنده بمانم و فکر میکنم که در آینده، ممکن است برای بیماری من درمانی پیدا شود، من بیدار شوم و زندگی کنم. میخواهم این فرصت به من داده شود. این آرزوی من است.’
قاضی دادگاه عالی ضمن قبول درخواست این دختر که با حمایت مادرش صورت گرفت، حکم کرده بود که روند دادرسی تا قبل از مرگ این دختر منتشر نشود.
به نوشته روزنامه تایمز، والدین این دختر جوان از هم جدا شدهاند و پدرش برای جلوگیری از اجرای این خواست به دادگاه مراجعه کرده بود.
این روزنامه نوشت: پدر این دختر در مخالفت با این شیوه عنوان کرده بود: ‘حتی اگر این شیوه موفقیتآمیز باشد و او بتواند به زندگی بازگردد به طور مثال در ۲۰۰ سال آینده، او هیچکدام از اعضای خانواده و بستگانش را پیدا نخواهد کرد و حتی ممکن است چیز را به خاطر نیاورد و ممکن است پس از زنده شدن نتواند با شرایط آن زمان آمریکا خودش را وفق دهد.’
قاضی دادگاه عالی لندن مقرر کرده بود که بهمنظور جلوگیری از فشار بیمورد بر دختر بیمار، خبر این پرونده و جریان دادرسی تا پیش از مرگ او محرمانه باقی بماند و در اختیار رسانهها قرار نگیرد.
براساس حکم دادگاه، تنها مادر دختر اختیار آن را دارد که اجازه خاتمه دوره انجماد و دفن جسد دخترش را بدهد و مشخص نیست که پس از مرگ مادر، این مسئولیت به چه کسی محول خواهد شد.
به نوشته روزنامه تایمز، جسد این دختر پس از مرگ به آمریکا انتقال یافته و یک شرکت تجاری در ایالت میشیگان با هزینهای در حدود ۳۷ هزار پوند که مادربزرگ و پدربزرگش این دختر آن را تقبل کردهاند، ‘برای همیشه’ در دمای پائین منجمد کرده است.
این روزنامه نوشت: در این شیوه انجماد، نخست خون بدن فرد مورد نظر با مادهای ضد یخ جایگزین شده و سپس دمایش به زیر ۷۰ درجه رسانده میشود، و پس از آن در نیتروژن مایع که دمایش زیر ۱۹۶ درجه است، به مدت طولانی نگهداری میشود.
‘انجماد عمیق’ جسد در دمای پائین بهمنظور حفظ آن برای مدتی طولانی نیز از دهه ۱۹۶۰ آغاز شد اما موارد استفاده از آن محدود بوده و ظاهر از آن زمان تاکنون، معدود اجسادی به این شکل منجمد و نگهداری شده است.
به نوشته تایمز هماینک در آمریکا احتمالا در حدود بیش از ۳۰۰ نفر در این وضعیت انجماد قرار دارند که هیچکدام از آنها زنده نشدهاند و بیش از ۲۵۰۰ نفر نیز که زنده هستند خواهان استفاده از این شیوه بعد از مرگشان شدهاند.
گفته میشود در انگلیس قانون مشخصی در این زمینه به تصویب نرسیده و ‘سازمان بافتهای انسانی’ که مسئول نظارت بر نحوه برداشتن، نگهداری و استفاده از اندامها برای مصارف پزشکی و درمانی است گفته است که موضوع انجماد جسد در حوزه اختیارات آن قرار نمیگیرد.
کارشناسان حقوقی آمریکایی گفتهاند که در آمریکا، برای انجماد و حفظ اجساد درگذشتگان در آن کشور یا انتقال اجساد از کشورهای دیگر برای این منظور مانع قانونی وجود ندارد.
گفته می شود که در حال حاضر در دنیا سه شرکت تجاری کار نگهداری اجساد در حال انجماد انجام می دهند که یک شرکت آن روسی و دو شرکت دیگر آمریکایی هستند.