مدیر عامل بنیاد تعاون زندانیان با بیان اینکه بازگشت افراد به زندان فقط با ایجاد اشتغال بعد از آزادی آنها کاهش می یابد، گفت: اشتغال مهمترین دغدغه یک زندانی بعد از آزادی است، اگر این امر تحقق یابد جلوی بسیاری از آسیب های اجتماعی گرفته خواهد شد.
رحیم مطهر نژاد، روز دوشنبه در مراسم افتتاح پروژه گلخانه بنیاد تعاون زندانیان خراسان جنوبی در بیرجند افزود: در حال حاضر فقط ۲۵ درصد زندانیان شاغل هستند و ۷۵ درصد بیکارند که با هم افزایی بین دستگاهی می توان به صورت وسیع اشتغالزایی ایجاد کرد.
وی اضافه کرد: این بنیاد با قدمت ۶۵ساله توانست برای ۵۰ هزار نفر زندانی شغل ایجاد کند که هم اکنون آنها مشغول به کار هستند.
وی ادامه داد: این تعداد زندانی در واحدهای کوچک، متوسط و بزرگ وابسته به این تشکل در واحد های داخل و اطراف زندان مشغول به کارند.
وی تاکید کرد: اشتغال یکی از مهمترین اقدام های حمایتی برای مددجویان زندانی است و با ایجاد اشتغال برای آنها می توان مانع بسیاری از آسیب های اجتماعی شد.
به گزارش ایرنا، مطهر نژاد با اشاره به اینکه سالانه ۱۰۰ هزار نفر مددجو آموزش های فنی و حرفه ای را در زندان های کشور فرا می گیرند، افزود: این کار ارزشمند قابلیت عرضه در سطح بین المللی دارد زیرا در زندان دیگر کشورها چنین روندی وجود ندارد.
به گفته وی بنیاد یادشده یک مجموعه خود اتکا و خودگردان است و از لحاظ مالی متکی به دولت نیست بلکه حتی مالیات هم پرداخت می کند.
** حضور سه هزار زندانی ایرانی در ۶۰ کشور
مطهر نژاد رعایت نکردن قوانین و مقررات کشورهای خارجی را مهم ترین علت حضور سه هزار زندانی ایرانی در زندان ۶۰ کشور عنوان کرد و گفت: حضور این تعداد زندانی در کشورهای خارجی وجه خوبی نخواهد داشت.
مدیر عامل بنیاد تعاون زندانیان یادآور شد: این تشکل ر موضوع زندانیان ایرانی خارج از کشور هم ورود پیدا کرده و کمک های لازم را انجام داده است.
** اشتغال یکی از مهمترین عوامل بازدارنده جرم و جنایت است
همچنین مدیر بنیاد تعاون زندانیان خراسان جنوبی، اظهار کرد: یکی از مهمترین عوامل باز دارنده جرم و جنایت در جامعه، ایجاد اشتغال، حرفه آموزی، کار درمانی، روان درمانی و آموزش های اخلاقی و مذهبی در بین مددجویان زندانی است.
احمد تاجدار، افزود: فعالیت در زمینه های یادشده باعث تغییر و تثبیت شخصیت مددجو شده و آنها را آماده بازگشت سعادتمندانه به جامعه و آغوش گرم خانواده می کند.
به گفته وی این نهاد با برنامه ریزی صحیح و تاسیس چند کارگاه تولیدی در داخل و خارج از زندان توانست، به ایجاد اشتغال پایدار و تولید محصول در سه بخش کشاورزی، دام و طیور و صنعت کمک کند.
وی تاسیس مزرعه پرورش شتر مرغ، گلخانه هیدروپنیک، خدمات خودرویی حامی، کارگاه های خیاطی، سراجی، معرق، جوشکاری، بلوک زنی، قالی بافی، استخر پرورش ماهی قزل آلا، پرورش دام و شتر، مرغداری گوشتی و احداث باغ پسته و عناب را مهم ترین اقدام بنیاد در استان، بیان کرد.
وی اظهار کرد: در مرحله یک مزرعه پرورش شترمرغ با ظرفیت ۶۰ قطعه مولد و ۲ هزار قطعه پرواری ۹ میلیارد و ۶۳۰ میلیون ریال هزینه شد که در مرحله دوم ۳۰۰ قطعه مولد و پنج هزار قطعه شتر مرغ پرواری به آن اضافه خواهد شد.
به گفته وی در مجتمع خدمات خودرویی حامی هم یک میلیارد و ۵۶۰ میلیون ریال سرمایه گذاری شد و این مجتمع در زمینه های تعویض روغن، پنچرگیری و کارواش انواع خودروهای سبک و سنگین فعالیت دارد و پیگیر احداث جایگاه پمپ بنزین هستیم.
وی در ادامه سرمایه گذاری ۶ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال اعتبار در احداث گلخانه هیدروپنیک به مساحت چهار هزار متر مربع در زندان مرکزی بیرجند را از دیگر اقدام های مهم این بنیاد عنوان کرد و افزود: در این گلخانه ۲۰ نفر به صورت مستقیم مشغول کار شدند.
برای دریافت لحظه به لحظه اخبار خراسان جنوبی به کانال تلگرامی irnabirjand@ ملحق شوید.