ستاری در مراسم امضای تفاهم‌نامه تولید ۱۰۰ دستگاه تصفیه آب‌شیرین: فناوری‌های نوین و کارآمد تولید آب با کیفیت حمایت می‌شوند

ستاری در مراسم امضای تفاهم‌نامه تولید 100 دستگاه تصفیه آب‌شیرین

معاون علمی و فناوری رییس جمهور با بیان این‌که یکی از اهداف جدی این معاونت حمایت از راهکارهای فناورانه و محصولات دانش‌بنیان در حوزه  آب به عنوان جدی‌ترین نیاز کشور است، گفت: فناوری‌هایی که نقشی در ارائه آب ارزان و با کیفیت به مردم ایفا کنند، حمایت می‌شوند.

به گزارش ایسنا، دکتر سورنا ستاری در مراسم امضای تفاهم‌نامه سه‌جانبه تولید ۱۰۰ دستگاه تصفیه آب شیرین با استفاده از «فناوری الکترودیالیز انتخابی»، به آمادگی کامل معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در کنار حمایت از تحقیقات پایه و مرز دانش این حوزه برای ارتقای کیفیت سلامت آب به کمک فناوری‌های نوین و کارآمد شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با ایجاد بستر نرم‌افزاری لازم از طریق ستادهای فعال خود برای حمایت از فناوری‌های کارآمد این حوزه تلاش می‌کند و  هریک  از ستادهایی که به نوعی با این حوزه ارتباط دارند، تلاش می‌کنند برای تجاری‌سازی فناوری‌های نوین این حوزه زمینه‌های لازم را فراهم کنند.
معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور، تصفیه آب با بهره‌گیری از فناوری الکترودیالیز انتخابی را یکی از فناوری‌های پیشرو در حوزه رفع نیاز جدی کشور به آب آشامیدنی، ضمن ارزان بودن و سازگاری با محیط زیست دانست و افزود: این فناوری نوین و پیشرفته، برای نخستین بار در این ابعاد، کیفیت و کارایی آب را بهبود می‌بخشد و با هزینه‌ای پایین ضمن آن که آسیبی به محیط زیست وارد نمی‌شود، این امکان را فراهم آورده است تا در مناطق دورافتاده و محروم مورد استفاده قرار بگیرد.

ستاری هنر فناوری‌های نوین را  به ارمغان آوردن سلامت، آسایش و ایجاد ارزش افزوده با بیش‌ترین کارآمدی و کیفیت دانست و اظهار کرد: با حمایت ستادهای توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری پروژه‌های گوناگونی از این دست در مسیر تحقق و اجرایی شدن هستند که هریک با صرف هزینه‌های اندک توانسته‌اند ضمن ایجاد ارزش افزوده بالا، به بهبود کیفیت زندگی عمومی یاری برسانند.

وی ادامه داد: یکی از اهداف معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری حمایت از راهکارهای فناورانه و محصولات دانش‌بنیان در حوزه  آب به عنوان جدی‌ترین نیاز کشور است و فناوری‌هایی که نقشی در ارائه آب ارزان و با کیفیت به مردم ایفا کنند، حمایت می‌شوند.

در اختیار قراردادن بازار بالقوه بزرگ‌ترین حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است

معاون علمی و فناوری رییس جمهور بزرگ‌ترین حمایت برای ادامه مسیر توسعه فناوری و تحقق اقتصاد دانش‌بنیان با تکیه به توانمندی‌شرکت‌های فناور را ارائه بازار بالقوه تمامی دستگاه‌ها به این شرکت‌ها دانست و افزود: دستگاه‌های متولی با ارائه بازارهای بالقوه به شرکت‌های دانش‌بنیان کشورمان بزرگ‌ترین حمایت را از حرکت مسیر فناورانه این شرکت‌ها صورت می‌دهند، زیرا بزرگ‌ترین و اساسی‌ترین لازمه توسعه این شرکت‌ها ایجاد و توسعه بازار برای محصولات دانش‌بنیان آن‌هاست.

ستاری ادامه داد: این اتفاق با یکپارچگی و هماهنگی میان شرکت‌های دانش‌بنیان، دستگاه‌های اجرایی و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری روند تحقق اقتصاد دانش‌بنیان را تسریع می‌بخشد و در همین راستا، معاونت علمی با حمایت از ریسک شرکت‌ها، توسعه فناوری و تولید نمونه پایلوت محصول، زمینه لازم را برای رشد شرکت فراهم می‌کند و دستگاه‌ها می‌توانند با حمایت اخذ قرارداد و در اختیار قرار دادن بازار خود، این فرآیند را تکامل ‌بخشند.
 بازار دستگاه‌های شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار فراتر از ۱۰هزار میلیارد است

ستاری، مصوبه اخیر دولت در راستای اختصاص بازار ۱۰هزار میلیارد تومانی خریدهای دستگاه‌های دولتی به محصولات دانش‌بنیان را  اقدامی نمادین و بسیار ارزنده در راستای توجه‌بخشی به توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان ارزیابی کرد و افزود: قطعاً ظرفیت ایجاد ارزش افزوده و سودآوری شرکت‌های دانش‌بنیان  بسیار بزرگ‌تر از میزان یادشده است و برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان آمادگی کامل داریم تا بر بستر قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان مسیر تجاری‌سازی محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان را هموار کنیم.

ستاری خاطرنشان کرد: خوشبختانه این فناوری در ابعاد پایلوت کارآمدی بالای خود را نشان داده است و با ایجاد ۱۰۰ مرکز مبتنی بر این فناوری، زمینه تامین آب با کیفیت برای بخشی از نیاز مبرم کشور فراهم خواهد شد.

در ادامه این مراسم، سعید سرکار، دبیر ستاد توسعه فناوری نانو توسعه فناوری‌ها به خصوص در عرصه نیازهای اساسی را بدون هماهنگی با دستگاه‌های اجرایی غیر ممکن و مستلزم عزم جدی دست‌اندرکاران و متولیان حوزه‌های گوناگون دانست و افزود: اگر عزم جدی برای توسعه کشور بر اساس فناوری‌های نوین را داریم، باید بر نقش یکپارچگی و هماهنگی دستگاه‌ها توجهی جدی داشته باشیم. حتی اگر توسعه نانوفناوری را بررسی کنیم، بخش عمده‌ آن در همکاری و یکپارچگی دستگاه‌ها با یکدیگر محقق شده است.

وی به اجرایی شدن طرح‌های فناورانه در حوزه آب و مبتنی بر نانوفناوری اشاره کرد و گفت: طرح پایلوت بعدی که به زودی در ابعاد گسترده اجرایی خواهد شد، زدایش نمک و دیگر فلزات سنگین از آب است که کارایی این روش در ابعاد آزمایشگاهی ثابت شده است و با همکاری وزارت نیرو این طرح نیز در حوزه آب پیاده‌سازی و اجرایی می‌شود.
مراسم امضای تفاهم‌نامه طرح تولید ۱۰۰ دستگاه تصفیه آب شیرین مبتنی بر فناوری الکترودیالیز داخلی با هدف حذف نیترات و آرسنیک و دیگر عناصر سنگین از آب آشامیدنی و با حضور حمید چیت‌چیان وزیر نیرو، سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو، حسینعلی بهرامی دبیر ستاد توسعه فناوری‌های آب خشکسالی فرسایش و محیط زیست، علی مرتضی بیرنگ معاون امور بین‌الملل و تبادل فناوری معاونت علمی، علی اصغر قانع معاون بهره برداری و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور برگزار شد.

بر اساس این تفاهم‌نامه، ستاد توسعه فناوری نانوی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، شرکت مهندسی آب و فاضلاب و حمایت انجمن خیرین توسعه علم و فناوری متعهد شده‌اند ضمن تلاش برای حل مشکلات تامین آب آشامیدنی مناطق محروم کشور زمینه ایجاد پایلوت ۱۰۰ دستگاه تصفیه آب آشامیدنی بر مبنای فناوری الکترودیالیز انتخابی را در مناطق محروم شناسایی‌شده فراهم کنند.

این تفاهم‌نامه سه‌جانبه به امضای سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو، حمیدرضا جانباز مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب و سیدحسن ساجدی دبیر انجمن خیرین توسعه علم و فناوری ایرانیان رسید.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*