آخرین خبر :

رنجنامه مردم روستای مرزی کسرآب سربیشه؛ همزیستی با «رنج» روی «گنج»/ تخلیه روستاهای مرزی یکی پس از دیگری!

در کنار گنج هستند اما زندگی اکثر مردم آنجا با رنج و سختی همراه است. معادن مس، کروم، بنتونیت و … در اطراف روستای کسرآب شهرستان سربیشه وجود دارد ولی جوانان این روستاها بیکار و خانواده ها از محرومیت در رنج و سختی!

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ در کنار گنج هستند اما زندگی اکثر مردم آنجا با رنج و سختی همراه است. خود مردم روستای «کسراب» شهرستان سربیشه می گویند معادن مس، کروم، بنتونیت و … در اطراف روستا وجود دارد ولی جوانان این روستاها بیکار! تنها ۴ نفر از مردم این روستا در این معادن مشغول به کار بودند که در حال حاضر آنها هم از بیمه بیکاری استفاده می کنند.

 

مردم روستای کسرآب می گویند که برخی آمده اند و معادن را ثبت کرده اند اما هیچ قدمی برای استخراج و کارهای بعد از آن از جمله فراوری و … برداشته نشده است.

 

سالیان سال است که با قهر طبیعت کنار آمده اند ولی از رحمت خداوند هیچ گاه ناامید نشده اند و چشمانشان به آسمان است تا شاید بارانی ببارد و زمین های زمین های تشنه آنها را سیراب کند.

 

صفا و صمیمت آنها زبانزد خاص و عام است؛ موضوعی که نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی هم به آن اعتراف کرد و گفت: یکی از دلایل حضورم در روستای «کسرآب» این است که آمده ام از نزدیک مشکلات و کمبودها را از زبان شیرین و ساده خود مردم بشنوم.

 

 

جمعی از مسئولان شهرستان سربیشه به همراه نماینده مردم این شهرستان در خانه ملت راهی روستاهای مرزی این شهرستان می شوند. «کسرآب» اولین روستایی است که میزبان مسئولان است. دکتر افضلی در ابتدای ورود به روستا به مدرسه اندیشه سازان پنجم این روستا می رود، مدرسه ای «غیرانتفاعی» در دل یک روستای محروم اما تمام هزینه های این مدرسه غیرانتفاعی توسط خیرین و شرکت همیاران اندیشه ساز پرداخت می شود.

 

مدرسه ای با ۴۸ دانش آموز که همچون دیگر مدارس و منازل روستایی استان از آب شرب بهداشتی محروم است. یک تانکر ۱۵۰۰ لیتری در گوشه ای از مدرسه گذاشته شده است تا هم آب شرب و هم آب مورد نیاز برای دیگر مصارف را تامین کند.

 

تمام منازل روستا و مدرسه لوله کشی آب دارند اما تنها هر روز ۲ ساعت آب شرب بهداشتی سهم آنها است. با ورود مسئولان به مدرسه، آب در لوله ها به جریان درمی‌آید. گوشه ای از دیوار مدرسه تخریب شده است و بام و کف مدرسه هم نیاز به مرمت دارد. مسئولان مدرسه از مسئولان استمداد می طلبند!

 

 

مسئولان مشکلات مدرسه را می شنوند و راهی حسینیه می شوند، مردم همه در حسینیه جمع شده اند تا نماینده آنها مشکلات خود را دوباره به مسئولان بگوید و مسئولان هم راه وچاره حل آن را!

 

خشکسالی، اشتغال، کمبود آب شرب و کشاورزی، لزوم ایجاد سد و یا بندهایی برای مهار روان آبها و … از جمله مشکلات مردم کسرآب است.

 

رنج مردم از بی عدالتی ها!

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در خانه ملت در دیدار مردم کسرآب در حسینیه این روستا، با تاکید بر اینکه به روستای کسرآب آمده ام تا از زبان شیرین و ساده خود مردم، مشکلات آنها را بدون واسطه بشنوم،‌ افزود: دولت باید به مردم رسیدگی کند و آنچه را که حق آنها است، به آنها بدهد.

 

وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی ۴۵۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد، ادامه داد: دولت باید برای نگه داشت ۷۵۰ هزار نفر جمعیت در استان مرزی خراسان جنوبی تلاش کند و این جمعیت را تثبیت کند در غیر اینصورت اگر روستاهای مرزی خالی از سکنه شوند، باید پادگان در نقاط مرزی تاسیس کند.

 

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از بی عدالتی ها رنج می بریم، افزود: فراکسیون توسعه شرق تشکیل شده است و با دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار داشته ایم و مشکلات استان را به «امیر دریابان شمخانی» منتقل کردیم.

 

وی با تاکید بر اینکه دولت باید برای مشکلات روستاهای نهبندان و سربیشه چاره ای بیندشد چرا که روستاها یکی پس از دیگری در حال تخلیه هستند، گفت: در حال حاضر ۷۸ درصد جمعیت کشور شهری و بقیه جمعیت روستایی کشور هستند که این مهم یک خطر برای کشور است چرا که جمعیت روستایی کشور در حال مهاجرت به حاشیه شهرهای بزرگ هسند.

 

وی تصریح کرد: دولت برای احیای دریاچه ارومیه ۱۶۰۰ میلیارد تومان اختصاص داده است یعنی ۱۰۰ برابر بیشتر از بودجه فعلی شهرستان مرزی مثل سربیشه در شرق کشور است.

 

 

۳۲۰ روستای نهبندان و سربیشه خالی از سکنه شده است

افضلی با اشاره به اینکه سرشماری نفوس و مسکن در حال انجام است، گفت: نتایج اولیه این سرشماری در نهبندان نشان از کاهش جمعیت دارد؛ در حال حاضر ۲۳۷ روستای شهرستان نهبندان و ۹۰ روستای سربیشه خالی از سکنه شده است.

 

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در خانه ملت اظهار داشت: باید لایه روبی قنوات، آبخوان داری و احیای قنوات باید جدی گرفته شود چرا که حیات خراسان جنوبی به قنوات وابسته است.

 

وی با انتقاد از اینکه اعتباری برای لایه روبی قنات اختصاص داده نشده است، گفت: باید ادارات کشاورزی و منابع طبیعی و دیگر مسئولان برای مهار آبهای روان حاصل از بارندگی تلاش کنند.

 

افضلی عدم آنتن دهی تلفن همراه را یکی دیگر از مشکلات مردم روستای کسرآب ذکر کرد و افزود: این مشکل بسیاری از روستاهای استان است؛ تمام تلاش خود را می کنم تا از مسئولان عالی رتبه پیگیری های لازم را انجام دهم.

 

وی ادامه داد: بنیاد قلم چی تقبل کرده است که ۱۵ مدرسه عشایری در استان احداث کند که بیشتر آنها در شهرستان های سربیشه و نهبندان ساخته می شود.

 

افضلی با اشاره به اینکه متاسفانه روستاها متولی ندارند، از تلاش مجلس برای سازماندهی این مهم خبرداد و گفت: ۱۵۰ روز از دوران نمایندگی من گذشته است، چه خوب است که در این دوران، مردم از ما راضی باشند چرا که تنها سرمایه هر مسئول همین رضایت مردم است.

 

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید تلاش کنیم که پرچم اسلام را در تمامی دوران بالا نگه داریم، ادامه داد: در آستانه ۴۰ سالگی انقلاب قرار داریم تلاش می کنیم که با کمک مسئولان و مردم، مشکلات اقتصادی و معیشتی و … برطرف شود.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*