التهاب لگن در زنان شایعتر از مردان است/ بالا رفتن سن عاملی در تشدید بیماری
۳۰ تا ۵۰ درصد از بانوان جهان به اختلالات شایع کف لگن مبتلا هستند.
زینت قنبری مشاور وزیر بهداشت در حوزه سلامت زنان ،متخصص زنان و فوق تخصص فلوشیپ اختلالات کف لگن، در گفت و گو با خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ اظهار داشت: اختلالات شایع کف لگن در زنان با افزایش سن، آلودگی های محیطی، زایمان، نژاد و ژنتیک و بعضی جراحی های غیر ضروری در محیط رحم ایجاد می شود.
وی در خصوص علائم اختلالات کف لگن در زنان تصریح کرد: افتادگی ها، مشکلات دفعی، بی اختیاری ادرار همراه با سوزش و درد از نشانه های بروز آن است.
قنبری با تاکید بر اینکه این اختلال بیشتر کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد، افزود: ۳۰ تا ۵۰ درصد از بانوان در جهان به این عارضه مبتلا هستند، همچنین این بیماری ازسن ۱۸سالگی در بعضی بانوان مشاهده می شود.
این متخصص زنان با تاکید بر اهمیت پیشگیری و آگاهی بخشی در کاهش میزان شیوع این بیماری اظهار داشت: ارائه خدمات و آموزش های لازم در خانه های بهداشت توسط کارشناسان، متخصصین زنان، فیزیوتراپ ها و انجام ورزش های کف لگن و همچنین کلاس های آمادگی در زمینه بارداری می تواند در این زمینه بسیار موثر باشد.
وی تصریح کرد: تشخیص و درمان به موقع در زمینه اختلالات شایع کف لگن بسیار حائز اهمیت است، همچنین در رابطه با این اختلال بیشتر درمان ها غیر جراحی صورت می گیرد.
جدیدترین یافته محققان؛
دفع سنگ کلیه با سوار شدن به ترن هوایی
تحقیق جدید محققان نشان می دهد افراد دارای سنگ کلیه می توانند با سوار شدن به ترن هوایی سنگ خود را دفع نمایند.
به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه ایالتی میشیگان شواهدی در اختیار دارند که نشان می دهد بیماران دارای سنگ کلیه توانستند با سوارشدن به ترن هوایی سنگ های کوچک را دفع کنند.
در این مطالعه، تیم پژوهش به رهبری دیوید وارتینگر، از یک دستگاه چاپ سه بعدی برای ایجاد مدل سیلیکونی کلیه استفاده کردند. این مدل سیلیکونی کلیه حاوی ادرار و سه سنگ کلیه به اندازه های متفاوت بود.
آنها این کلیه را در یک کوله پشتی گذاشته و آن را در ترن هوایی قرار دادند. محققان دریافتند زمانیکه کوله پشتی حاوی کلیه مدل در قسمت جلو ترن هوایی باشد، احتمال دفع سنگ در حدود ۱۷ درصد بود و زمانیکه کوله پشتی به قسمت عقب ترن منتقل شد، احتمال دفع سنگ تا ۶۴ درصد افزایش یافت.
از اینرو محققان عنوان می کنند سوار شدن ترن هوایی در پارک ها می تواند نقش درمانی برای سنگ های کوچک کلیه داشته باشد.
به گفته محققان، اگر سنگ کلیه قبل از آنکه بزرگ شود دفع شود، می توان از عمل جراحی پیشگیری کرد.
از رژیم رنگینکمانی چه میدانید؟
از آنجاییکه انتخاب غذا با کمک حواس بویایی و چشایی صورت میگیرید؛ رنگ غذاها نقش بسزایی در رژیم غذایی افراد دارد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ وقتی موضوع سلامت و تغذیه به میان میآید، توجه به این نکته ضروری است که در رژیم غذایی خود، تنها بر روی یک رژیم غذایی خاص تمرکز نکنیم، بلکه با یک رژیم غذایی متعادل و متنوع با استفاده از محصولات تازه و رنگی، به حفظ سلامت خود کمک کنیم.
غذاهای رنگی، علاوه براینکه سبب جذابتر شدن و اشتها برانگیز شدن مواد غذایی میشوند، سرشار از املاح و مواد معدنی مفید برای بدن هستند.
این ویتامینها و مواد معدنی در هر طیف رنگی، جایگاه خاصی دارند که این رنگها علاوه بر آثار جسمی، تاثیرات روحی فراوانی، از جمله در زمان صرف وعدههای غذایی بر انسان، میگذارند.
مواد غذایی سبز رنگ
محمدتقی انوشه متخصص تغذیه در خصوص مواد غذایی با رنگ سبز گفت: این مواد غذایی که شامل میوهجات و سبزیجاتی مانند سیب سبز، انگور، کیوی و سبزیجاتی چون کنگر، لوبیاسبز، نخود سبز هستند، جزو مواد آنتیاکسیدانی و با خاصیت ضد سرطانی قرار دارند.
مواد غذایی نارنجی و زرد رنگ
این متخصص تغذیه گفت: مواد غذایی زردرنگ شامل میوههایی مانند گلابی، انبه، گریبفروت، پرتقال، سیب زرد، انبه، آناناس و سبزیجاتی نظیر سیبزمینی، فلفل زرد، ذرت و کدوتنبل هستند که سرشار از بتاکاروتن و ویتامین ث میباشند و سبب افزایش کارایی قلب، سیستم ایمنی بدن و بهبود عملکرد قلب می شوند.
مواد غذایی آبی، بنفش و ارغوانی
وی درباره مواد غذایی با رنگ بنفش عنوان کرد: این مواد غذایی، میوههایی مانند آلو، انجیر، کشمش و ذغالاخته و سبزیجاتی مانند بادمجان و کلم قرمز هستند که آنتوسیانین وجود در این مواد غذایی سبب ایجاد رنگ ارغوانی در آنها میشود.
انوشه تصریح کرد: خاصیت ضدسرطانی و ضدپیری با آنتی اکسیدان موجود در این مواد غذایی به وجود می آید که به تقویت حافظه، جلوگیری از پیری زودرس و سلامت دستگاه ادراری کمک میکند.
مواد غذایی قرمز رنگ
وی با اشاره به خواص مواد غذایی قرمز رنگ، تصریح کرد: میوههایی نظیر انگور قرمز، گیلاس، انار، هندوانه و سبزیجاتی مانند پیاز قرمز، چغندر، گوجهفرنگی و ریواس که سرشار از لیکوپنها هستند مانند مواد غذایی با رنگ بنفش، سبب افزایش سلامت قلب، بینایی و تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند.
این متخصص تغذیه افزود: مواد غذایی قرمز رنگ احتمال ابتلا به سرطان را کاهش میدهند که البته این دسته از مواد در صورتی که به صورت کنسروی مصرف شوند، جذب لیکوپن آنها افزایش پیدا می کند که این دسته از مواد سبب افزایش اشتها نیز خواهند شد.
مواد غذایی با رنگ سفید و قهوهای
انوشه در خصوص این دسته از مواد غذایی، گفت: مواد غذایی بارنگ قهوهای مانند موز، خرما و سبزیجاتی نظیر شلغم، قارچ و سیر، حاوی آلیسین هستند که سبب کاهش چشمگیر ابتلا به سرطان میشوند و خواص آنتی باکتریال و ضد عفونی دارند.
باید توجه داشت که رژیم غذایی سالم و متعادل، رژیمی است که شامل تمامی میوهها و سبزیجات از تمامی رنگها و مواد مغذی مختلف بوده و سلامت جسمی و روانی شما را تضمین کنند؛ بنابراین سعی کنید در سفرهی خود رنگین کمانی از مواد غذایی را جای دهید.