محققان در موسسه فناوری ماساچوست موفق شدند/روشی نوین برای تشخیص عفونت گوش

سالانه در حدود دو میلیون کودک در آمریکا به اشتباه با عفونت گوش شناسایی شده و برای آنها آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود اما در حال حاضر محققان در موسسه فناوری ماساچوست با توسعه دستگاهی که از امواج مادون قرمز بهره می‌برد موفق شدند تا گوش بیماران را به طور دقیقتری و بیشتر از حد معمول معاینه کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، این دستگاه شبیه دستگاه‌های اوتوسکوپ‌ امروزی است و پزشکان برای استفاده از آن نیازی به دوره دیدن ندارند. همچنین امکان بررسی هرچه دقیقتر و پیشرفته‌تر گوش بیماران را برای پزشکان فراهم می‌کند.

اوتوسکوپ (Otoscope) یا اوریسکوپ یا گوش‌بین، یکی از تجهیزات پزشکی است که از آن برای معاینه بصری مجرای گوش خارجی و پرده صماخ استفاده می‌شود. گوش‌بین دارای بدنه فلزی، چراغ، قسمت داخل مجرایی و ذره بین است. معمولاً نور دستگاه با باتری تامین می‌شود.

علامت کلیدی عفونت گوش میانی مایعی است که در پشت پرده گوش جمع می‌شود، اما اوتوسکوپ‌های معمولی از نور مرئی برای روشن کردن داخل گوش استفاده کرده و نمی‌توانند پشت پرده گوش را ببینند.

محققان این پژوهش می‌گویند که اگر هیچ مایعی در پشت پرده گوش وجود نداشته باشد، احتمال وجود عفونت نیز به صفر می‌سد اما یکی از محدودیت‌هایی که فناوری‌های موجود دارند این است که پزشکان نمی‌توانند پشت پرده گوش را ببینید بنابراین دیدن این مایع همراه با عفونت که در آن نقطه پنهان شده نیز غیر ممکن می‌شود.

اما مزیت این دستگاه جدید این است که با استفاده از امواج مادون قرمز، پرده گوش را شفاف کرده و می‌توان مشاهده کرد که در پس آن چه می‌گذرد.

دستگاه جدید محققان موسسه فناوری ماساچوست، بر خلاف دستگاه‌های معمولی، از نور مادون قرمز با طول موج کوتاه استفاده کرده و به راحتی می‌تواند به بافت نفوذ کند.

اگر مایع در پشت پرده گوش وجود داشته باشد، یک توده تاریک را در زمان مشاهده با دستگاه به پزشکان نشان خواهد داد و کار  را برای آنها در جهت ارزیابی وضعیت بیمار و تجویز آنتی بیوتیک آسان خواهد کرد.

این تیم معتقد است که دستگاه جدید به طور قابل توجهی می‌تواند تعداد تشخیص‌های مثبت کاذب توسط پزشکان را کاهش دهد.

اگرچه این تشخیص‌های نادرست ضررهای جدی را برای بیماران به همرا ندارد اما چنین تجویزهای غیر ضروری سبب افزایش باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک خواهد شد.

این دستگاه با موفقیت بر روی ۱۰ فرد بزرگسال آزمایش شده و کارآیی آن اثبات شده است و محققان در ادامه این آزمایشات قصد دارند تا آن را بر روی کودکان نیز آزمایش کنند.

این پژوهش در مجلهPNAS  به چاپ رسیده است.

shortwave-infrared-ear-infections-1.jpg

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*