ساخت دستگاه تصفیه پساب توسط مخترع خراسان‌جنوبی

به علت بحران آب در منطقه خاورمیانه، این اختراع می‌تواند کمک زیادی به باز چرخش آب ‌کند؛ این نوآوری موجب استفاده صحیح از پساب در کشاورزی و کارخانه‌ها می‌شود و از هدر رفت پساب جلوگیری می‌کند.
ساخت دستگاه تصفیه پساب توسط مخترع خراسان‌جنوبی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم؛ خانم “ام الفروه نخعی” مخترع جوان استان خراسان‌جنوبی، کارشناس ارشد شیمی معدنی و عضو بنیاد ملی نخبگان است که توانسته با استفاده از یک بستر ثابت فلزی و پلیمری با ویژگی ثتبیت مواد سنتز شده، دستگاه «فتوکاتاپ» یا «بستر غیر غشائی فتوکاتالیستی» برای تصفیه پساب اختراع کند.

ام ‌الفروه نخعی، مخترع دستگاه تصفیه پساب  اظهار کرد: با استفاده از بستر ثابت فلزی و پلیمری با ویژگی تثبیت مواد سنتز شده، دستگاه تصفیه پساب ساخته شده است.

وی با بیان اینکه به علت بحران آب در منطقه خاورمیانه، این اختراع می‌تواند کمک زیادی به باز چرخش آب ‌کند، افزود: این نوآوری موجب استفاده صحیح از پساب در کشاورزی و کارخانه‌ها می‌شود و از هدر رفت پساب جلوگیری می‌کند.

این کارشناس ارشد شیمی معدنی در استان، با بیان اینکه در دیگر دستگاه‌های تصفیه پساب از نانو فیلترها، زئولیت‌های جاذب، گرافن‌ها و نانو ذرات آهن استفاده می‌شود که به دلیل نوع ماده به کار رفته، فیلترها نیاز به شستشو و تعویض مکرر دارند، ادامه داد: در دستگاه بستر غیر غشائی فتوکاتالیستی تصفیه پساب از هیچ غشایی استفاده نشده به همین علت فیلترهای دستگاه تصفیه پساب نیاز به شست و شوی مکرر یا تعویض ندارد.

نخعی یادآور شد: از روش‌های منحصر به فرد بستر غیر غشائی فتوکاتالیستی تصفیه پساب، ذرات ناشی از پراکنده شدن سموم، حشره کش‌ها، آفت کش‌ها، روغن‌ها، رنگ و سموم برای سنتز نانو ذرات و نوع تثبیت آن بر روی این دستگاه استفاده شده است.

وی با بیان اینکه بحران آب موضوعی جدی است، گفت: نمونه‌ صنعتی و مشتری پسند بستر غیر غشائی فتوکاتالیستی تصفیه پساب می‌تواند در هر بار بارگیری مخزن، ۶ تا ۷ لیتر پساب را به حدود همان مقدار آب با استانداردهایی در حد آب آشامیدنی تبدیل کند که برای مصارف کشاورزی و صنعت بسیار مناسب است.

این مخترع با اشاره به حذف کامل مواد سمی پساب‌ها در بستر غیر غشائی فتوکاتالیستی این دستگاه، افزود: تمامی مواد آلی سرطان‌زا از جمله کلرات‌ها که به هیچ وجه در تصفیه معمول حذف نمی‌شوند، در این نوآوری حذف خواهد شد.
نخعی تاکید کرد: در روش استفاده از بستر غیر غشائی فتوکاتالیستی، زمان ماندن پساب  به ۳ ساعت کاهش می‌یابد و تمامی سموم، حشره کش‌ها، آفت کش‌ها، رنگ روغن و نیز باکتری‌های گرم منفی و نزدیک به ۹۷ درصد گرم مثبت از بین می‌رود.

این عضو بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به مزایای این دستگاه، تصریح کرد: قابل حمل بودن، برای تهیه زیر ساخت‌ها و انتقال به مناطق کمتر توسعه یافته و روستایی نیاز به صرف هزینه ندارد که این از جمله مهمترین مزایای عمده این دستگاه است.

وی خاطر نشان کرد: این اختراع در جشنواره جوان خوارزمی و جشنواره رویش لوح سپاس دریافت کرد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*