توصیه‌های غذایی برای از بین بردن آکنه

عوامل متعددی بر ایجاد آکنه موثر است که رژیم غذایی یکی از آن ها است. محققان دریافتند که مصرف برخی مواد غذایی باعث بیشتر شدن آکنه و مصرف برخی مواد، باعث از بین رفتن و کاهش آن می شوند.

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، آکنه نوعی جوش است که در سنین جوانی شیوع بیشتری دارد و اغلب جوانان بین ۱۵ تا ۲۵ سال آن را تجربه می کنند. عوامل متعددی بر ایجاد آکنه موثر است که رژیم غذایی یکی از آن ها است. محققان دریافتند که مصرف برخی مواد غذایی باعث بیشتر شدن آکنه و مصرف برخی مواد، باعث از بین رفتن و کاهش آن می شوند. وقتی از رژیم ناسالم آمریکایی (نان سفید و غلات فرآوری شده، غذاهای آماده و فست فودها و …) به رژیم سالم تر مدیترانه ای که شامل غلات کامل، گوشت لخم، میوه ها و سبزیجات باشد، تغییر رویه دهید وضعیت بهتر خواهد شد.
در اینجا مواد غذایی که آکنه را بدتر می کنند آورده شده است. از این مواد به مدت یک هفته اجتناب کنید و اثر آن را بر روی پوست خود ببینید.
شیر گاو: شیر گاو باعث افزایش قند خون می شود و می‌تواند التهاب ایجاد کند، همچنین سطح انسولین را بالا می برد که تولید چربی پوست را افزایش می دهد. شیر گاو همچنین حاوی هورمون رشد است که تولید سلول های پوستی را تشدید می نماید. در مطالعه ای که در سال ۲۰۰۵ صورت گرفت مشخص شد نوجوانانی که شیر گاو بیشتری مصرف می کردند با آکنه های شدیدتری به نسبت آن هایی که شیر نمی خوردند یا کم می خوردند مواجه شدند. (به این گروه از افراد توصیه می شود برای تأمین کلسیم مورد نیاز بدن خود ماست را جایگزین شیر نمایند.)

شکر: مصرف زیاد مواد غذایی شیرین مانند انواع نوشیدنی های شیرین شده، کیک، کلوچه، بیسکویت، شیرینی، شکلات و… ممکن است باعث آکنه شود. سعی کنید حداقل برای مدتی کوتاه آن را محدود کنید تا نتیجه اثربخش آن را بر روی پوستتان مشاهده نمایید.

مواد غذایی با نمایه گلایسمی بالا: مواد غذایی با نمایه گلایسمی بالا باعث افزایش سریع قند خون و درنتیجه انسولین می شوند. که نتیجه اش افزایش نوسانات هورمونی و التهاب است. که همگی بر آکنه موثر هستند. نان سفید، برنج سفید، چیپس سیب زمینی، کیک، کلوچه و … نمایه گلایسمی بالا دارند و بهتر است حذف شوند یا کمتر استفاده شوند. در عوض سبزیجات، غلات کامل، سیب زمینی شیرین، بیشتر میوه ها، حبوبات پخته و … نمایه گلایسمی پایینی دارند و مناسب تر می باشند.

هله‌هوله‌ها و فست‌فودها: غذاهای آماده مصرف، غذاهای فست فود، سرخ کردنی ها یا هله هوله ها مانند پفک، کراکر، چیپس و … به علت تشدید عوامل التهابی، بدن را بیشتر در معرض تولید آکنه قرار می دهند.

شکلات: در مطالعه ای که به منظور تعیین اثر شکلات بر آکنه صورت گرفت؛ به مدت ۴ روز خون ۷ نفر قبل و بعد از مصرف ۵۰ گرم شکلات جمع آوری شد. و سپس مورد آزمایش قرار گرفت. این آزمایش نشان داد که سلول های خونی بعد از مصرف شکلات مقدار بیشتری از اینتزلوکین -B1 تولید می کنند، که یکی از مارکرهای التهابی است و باعث آکنه می شود. از طرفی این حقیقت وجود دارد که شکلات تلخ یک آنتی اکسیدان است. برای تعیین اثر شکلات بر پوستتان یک هفته مصرف شکلات را قطع کنید و اثر آن را بر روی پوست خود ببینید.

ماهی یا بذر کتان: رژیم غذایی بیشتر افراد سرشار از مقادیر فراوانی امگا ۶ است، که التهاب زا می باشد. اما امگا ۳ این گونه نیست و برای پوست مناسب می باشد. سعی کنید مقادیر بیشتری از روغن امگا ۳ را از طریق ماهی، گردو، بذر کتان و … به دست آورید.

چای سبز: مطالعه ای در کره جنوبی نشان داد که چای سبز دارای آنتی اکسیدان فراوانی است و باعث کاهش اندازه سلول های ایجادکننده جوش می شود. مصرف مداوم چای سبز به مدت ۸ هفته موثر است. قرار دادن چای سبز کیسه ای سرد به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه بر روی محل جوش هم بسیار مفید می باشد.

آبمیوه‌ها: میوه ها و سبزیجات به طور طبیعی باعث برطرف شدن آکنه می شوند. بسیاری از آن ها دارای بتاکاروتن هستند که به طور طبیعی چربی پوست را کاهش می دهند. میوه ها و سبزیجات به طور طبیعی ضدالتهاب هستند. سبزیجات برگ سبز تیره مانند اسفناج و بروکلی باعث می شوند سموم از بدن دفع شوند و انواع توت ها با رنگ های تیره مثل شاتوت دارای فیتونوترینت هستند و برای پوست بسیار مناسب می باشند.

پروبیوتیک‌ها: پروبیوتیک ها باکتری های مفیدی هستند که التهاب و استرس اکسیداتیو در دستگاه گوارش را کاهش می دهند و از بروز آکنه پیشگیری می نمایند. ماست، کفیر، پنیر و … و نیز غذاهای تخمیری سرشار از پروبیوتیک ها هستند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*