یک فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به عوارض داروهای گیاهی در صورت عدم آگاهی از خواص آنها، گفت: امروزه با رواج مصرف چای سبز، شاهد بروز عوارض کبدی ناشی از مصرف بی رویه آن هستیم.
ناصر ابراهیمی دریانی فوق تخصص گوارش و کبد در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ضمن هشدار از عوارض مصرف بی رویه و خودسرانه داروهای گیاهی، اظهار داشت: امروزه عدم توجه به چگونگی استفاده از دارو های گیاهی، عارضه های جدی به وجود آورده است.
وی عدم اطلاع رسانی بیمار درباره استفاده از داروهای گیاهی، هنگام مراجعه به پزشک را از مشکلات اساسی این عرصه برشمرد و تصریح کرد: متاسفانه امروزه تفکری مبنی بر بی ضرر بودن داروهای گیاهی رواج یافته در حالی که برخی از این گیاهان عوارض جدی به بار می آورند.
این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: در حال حاضر باتوجه به اعتقاد موجود در جامعه درباره خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطان بودن چای سبر، مصرف این نوع چای و در پی آن عوارض کبدی ناشی از آن نیز افزایش یافته است.
دریانی با اشاره به وجود فلزات سنگین مانند سرب، آرسنیک و جیوه در بسیاری از داروهای گیاهی، یادآور شد: ماده ای به نام جینگو با خاصیت افزایش حافظه به خصوص برای سالمندان، در سوپرمارکت های کشورهای خارجی عرضه می شود غافل از اینکه این ماده به خاطر خاصیت ضد انعقادی آن اگر همراه دیگر داروهای ضدانعقادی و یا هنگام عمل جراحی مصرف شود موجب بروز خونریزی های شدید می شود.
وی افزود: گاهی به دلیل عدم آگاهی پزشک از داروها و مواد گیاهی که بیمار مصرف می کند، تداخل های دارویی موجب بروز عارضه های شدید و حتی هپاتیت کشنده می شوند.
دریانی با اشاره به خاصیت اثبات شده شیرین بیان در رفع مشکلات گوارشی، اذعان داشت: حتی درباره شیرین بیان نیز در صورت استفاده بی رویه از آن، احتمال ابتلای فرد به کمبود پتاسیم و اختلالات الکترولیتی وجود دارد، در حالیکه برخی داروهای این عرصه، اثر ۵۰ برابری نسبت به شیرین بیان دارند