یک ماما در خراسانجنوبی، گفت: خاصیتهای شیر مادر برای رشد مغز نوزاد بسیار زیاد بوده و میتواند در بهبود عملکرد رشد مغزی نوزادان تاثیر بسزایی داشته باشد.
فرشته درایتی در گفت و گو با ایسنا ، اظهار کرد: تغذیه انحصاری و به هنگام با شیر مادر به بقاء کودکان کمک میکند، همچنین به رشد مغزی سالم و افزایش تواناییهای شناختی و یادگیری کودکان کمک شایانی میکند.
وی ادامه داد: اهمیت تغذیه در مورد نوزادان زودرس و نوزادانی که بیمار هستند، بسیار بیشتر از دیگر نوزادان بوده و شیرمادر برای این کودکان میتواند تا حد چشمگیری در سلامت آنها تغییر ایجاد کند.
این ماما در استان با بیان اینکه شروع مصرف شیر مادر برای نوزاد در واقع اولین واکسناسیون محسوب میشود، بیان کرد: مصرف شیر مادر اثر واکسنها را تقویت کرده و در مقابل میکروبها و ویروسهای عدیده دیگر نیز اثر پیشگیری از بیماریزایی دارد.
درایتی عنوان کرد: در صورتی که مصرف آغوز و شیر از اولین ساعات تولد شورع شود، آمنوره برقرار شده و ادامه آن نیز قطعی خواهد بود.
وی یادآور شد: در جریان تغذیه با شیر مادر در شش ماه اول از دادن هر نوع غذای دیگری به کودک باید خودداری کرد، البته مصرف آب و سایر مایعات به مقدار کم تاثیر مضر چندانی ندارند.
این ماما در استان ادامه داد: شیر خشک به هیچ عنوان با ترکیبات کمی و کیفی شیر مادر برابر نیست، اما متاسفانه جایگزین شیر مادرشده است.
درایتی با بیان اینکه نوزاد را از نعمت شیر مادر محروم نسازید، بیان کرد: مادرانی که شیر خود را از فرزندشان دریغ میکنند سخت در اشتباه بوده چون خاصیتهای شیر مادر برای رشد مغز نوزاد بسیار زیاد است.
وی افزود: جنین که در داخل رحم در یک محیط استریل بوده که به هنگام تولد از مجرای زایمانی عبور کرده و وارد محیطی میشود که میتواند او را به عفونتها آلوده کند و مادر دارای آنتی بادیهای زیادی بوده و میتواند نوزاد را ایمن کند.
این ماما در استان تاکید کرد: شیر مادر حاوی آنتی بادیهای مختلف به مقدار کافی بوده و خوشبختانه این مواد به مقدار خیلی بیشتر از مقداری که در شیر وجود دارد در آغوز یافت میشود.
درایتی با بیان اینکه در مورد مدت شیردهی باید کودک را مختار گذاشت، خاطر نشان کرد: ۸ تا ۷ دقیقه طول میکشد تا پستان تخلیه شود، ولی بهتر بوده در مورد طول مدت مکیدن تابع میل کودک باشیم.