سیگارمتهم ردیف اول ابتلا به بیماری های قلبی

متخصص قلب وعروق با بیان اینکه بروز بیماری های قلبی-عروقی و سکته قلبی به دلیل زندگی ماشینی درجهان وایران روبه افزایش است،گفت:استعمال سیگار، کم تحرکی و استرس ازعوامل اصلی ابتلا به بیماری های قلبی وعروقی به شمار می رود.

دکتر منوچهر رادپوردر گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه بیماری های قلبی وعروقی در کشور پس از تصادفات وحوادث دومین علت مرگ و میر به شمار می رود، افزود:تغذیه ناسالم، فشار و چربی خون بالا، دیابت، چاقی و اضافه وزن ازدیگر عوامل مساعد کننده بروز بیماری قلبی -عروقی است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد:قلب عضوی در قفسه سینه است که کارآن به جریان درآوردن خون درون رگهای بدن است تا اکسیژن و مواد غذایی به همه یاخته ها و اعضاء بدن برسد و به همین دلیل سالم بودن و عملکرد درست آن در سلامت انسان نقش حیاتی دارد.

** سیگار متهم ردیف اول
وی با اشاره به اینکه استعمال سیگار مهمترین عامل ابتلا به بیماری های قلبی است، گفت:درحال حاضر استعمال سیگار در بین جوانان افزایش چشمگیری دارد و از این رو به عنوان متهم اصلی ابتلا به بیماری قلبی و عروقی در کشور به شمار می رود .
این متخصص بیماری های قلبی و عروقی افزود:سیگاری ها چند برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی قرار دارند و دود سیگار نیز در اطرافیان آنان بی تاثیر نخواهد بود.
به گفته وی هر چه میزان،مقدارو مدت مصرف سیگار بیشتر باشد خطر بروز بیماری های قلبی و عروقی افزایش می یابد.

** فشارخون بالا را جدی بگیرید
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:یکی دیگر از عوامل اصلی بیماری قلبی و عروقی فشار خون بالا است که ضروری است افراد مبتلا به پر فشاری خون تحت کنترل و درمان قرار گیرد.
وی با بیان اینکه فشار خون بالا منجر به تصلب شرایین در عروق قلبی و مغزی و کلیه می شود، افزود:فشارخون بالا درسال های اخیر بنا به دلایل مختلفی در کشور افزایش داشته است و باید دراین زمینه سطح اطلاعات و آگاهی مردم را پیرامون این بیماری افزایش داد.
رادپور توضیح داد:خون همیشه با یک فشار ثابتی در رگ ها جریان دارد و اگر این فشار در اثر عوامل مختلفی زیاد شود فشار خون بالا می رود و ممکن است باعث پاره شدن رگ های در اندام های مهم بدن مثل مغز،کلیه و چشم شود.
متخصص بیماری قلب و عروق بیان کرد:فشار خون در بعضی افراد به طور طبیعی همیشه پایین است و بدن این افراد به فشار خون پایین عادت کرده است و مشکلی برای آنها به وجود نمی آید.
وی ادامه داد:گاهی وقت ها علت فشار خون مشخص نیست و بدون علت بوده که به آن فشار خون اولیه گفته می شود.اگر فشار خون درسنین جوانی بروز کند علل وعوامل آن را جستجو کرد.
رادپور توصیه کرد: برای کاهش بیماری های قلبی و عروقی باید فشار خون بیماران تحت کنترل و درمان قرار گیرند که اغلب طولانی مدت است و بیمار باید به طور مرتب و منظم فشار خون خود را کنترل و داروهای خود را به صورت منظم مصرف کند.
متخصص بیماری های قلبی و عروقی افزود : یکی از مشکلاتی که در کنترل فشار خون در کشور وجود دارد نبود سطح آگاهی کامل نسبت به فشار خون است در واقع بیمار باید بداند که فشار خون به هر دلیلی باید درمان شود.
وی اظهار کرد:پرفشاری خون جزو بیماری هایی است که بهبود نمی یابد بلکه کنترل می شود به همین دلیل درمان دارویی در پرفشاری خون مادام العمر است.

** چربی خون بالا و خطر تصلب شرایین
رادپور با بیان اینکه چربی خون بالا از دیگر عوامل خطرساز برای ایجاد بیماری قلبی و عروقی است، گفت:رسوب چربی در عروق قلبی سبب تصلب شرایین شده و فرد را مستعد حملات قلبی می کند.
وی توضیح داد:افزایش چربی خون با تجمع در دیواره رگ ها، تنگی آن ها را به دنبال دارد و به همین دلیل باعث افزایش خطر ابتلا به سکته مغزی، درد قفسه سینه و گرفتگی عروق می شود.
به گفته وی کاهش مصرف چربی های حیوانی و روغن های اشباع نشده می تواند در سلامت عملکرد قلب موثر باشد .

**دیابت و افزایش سکته قلبی
وی با بیان اینکه دیابت ازعواملی است که زمینه بروز بیماری های قلبی را فراهم می کند، گفت:دیابت یا قند خون بالا منجر به سکته قلبی شده و آزمایش دوره ای ‏برای بررسی میزان قند خون حتی در افراد بی علامت ضروری است. ‏
وی با بیان اینکه بیماری های قلبی در افراد دیابتی بیشتر دیده می شود، گفت:بیماری دیابت با تخریب عروق خونی از عواملی خطری است که قابل کنترل است البته افرادی که به دیابت نوع یک یا دو مبتلا می شوند، در معرض ابتلا به بیماری های قلبی-دیابتی هستند. هرچه قند خون شخص بالاتر باشد، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی-دیابتی قرار دارد.

**کنترل وزن و تغذیه سالم
وی دراین خصوص اظهار کرد:افزایش وزن (چاقی) و تغذیه ناسالم با بیماری های قلبی و عروقی ارتباط مستقیم دارد و از این رو تغذیه مناسب و سالم برای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی بسیار با اهمیت است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: چربی اشباع شده حیوانی و گیاهی و مصرف زیاد گوشت قرمز برای سلامتی قلب مضر است.
وی به مقوله پیشگیری به عنوان اساس اصلی کاهش بیماری های قلب و عروق در کشور گفت: برای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی، تغدیه سالم و ورزش از اهمیت زیادی برخوردار بوده و با پیروی چند نکته ضروری می توان به شکل قابل توجهی سطح سلامت قلبی عروقی را افزایش داد.
رادپو توصیه کرد:روغن های جامد و چربی ‏حیوانی ( شامل گوشت قرمز ، خامه و کره ) بیشترین آسیب را بر ‏دیواره عروق قلب وارد می کنند و بهتر است ازروغن های مایع در پخت و پز استفاده کرد که ضرر کمتری دارند.
وی توصیه کرد :مردم از سنین ۴۰ به بالا برای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی به پزشک مراجعه کنند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*