سنگ بزرگ اعتبارات عمرانی پیش پای دولت

دولت در سال های اخیر تدابیری برای پیش گیری از آغاز پروژه های عمرانی جدید اندیشیده است اما هنوز نتوانسته است چاه عمیق پروژه های نیمه تمام را با اعتبارات موجود پر کند.

به گزارش انتخاب، در حالی که بررسی ها نشان می دهد میزان تحقق اعتبارات عمرانی در ۵ دولت گذشته  در حدود ۶۹ درصد گزارش شده است، میزان تحقق اعتبارات عمرانی در سال ۱۳۹۱ ، در سال تشدید تحریم ها تنها ۳۶ درصد گزارش شده است . شوک ناشی از تشدید تحریم ها که به سه برابر شدن قیمت ارز ، کاهش میزان ذخایر طلا و بحران هایی از این دست منجر شده است سبب شد اقتصاد ایران در سال های اتی با ناملایمات فراوانی روبرو شود . تشدید تحریم ها در سال ۱۳۹۱ اعتبارت عمرانی را در واقع نصف کرد و حجم ۷۱ درصدی تخصیص اعتبارات عمرانی در سال ۱۳۹۱ را به ۳۶ درصد کاهش داد .

بررسی ها نشان می دهد کاهش قابل توجه تخصیص اعتبارات عمرانی یکی از دلایل مهم ورود اقتصاد ایران به رکود است . این رکود در سال های پس از تشدید تحریم ها و همچنین در حال حاضر، با وجود اجرایی شدن برجام پابرجاست از این رو پیش بینی شده است در صورت تداوم روند کنونی حاکم بر اقتصاد ایران، طی دو تا سه سال دیگر بحران اقتصاد ایران که از رکود نشات می گیرد برطرف شود .

گزارش های پژوهشی نشان می دهد با طی این روند در سال ۱۳۹۷ درآمد سرانه ایرانیان می توان دوباره به سطح سال ۱۳۹۰ بازگردد.

برآوردهای صورت گرفته حاکی از ان است که طی این دوره زمانی هیچ گاه میزان اعتبارات عمرانی ایران با پیش بینی ها بودجه ای برابری نکرده است از این رو بسیاری بودجه عمرانی را سنگ بزرگ دولت ها تعبیر می کند که نشانی از نزدن در ادبیات ایران تلقی می شود .

اقتصاد ایران با انبوه پروژه های نیمه تمام عمرانی روبروست و برخی برآوردها از بلوکه شدن میلیاردها دلار اعتبارات از منابع کشور در این پروژه های نیمه کاره حکایت دارد . دولت در سال های اخیر تدابیری برای پیش گیری از آغاز پروژه های عمرانی جدید اندیشیده است اما هنوز نتوانسته است چاه عمیق پروژه های نیمه تمام را با اعتبارات موجود پر کند . در بهترین حالت میزان تحقق اعتبارات عمرانی در سال های پس از تشدید تحریم ها حدود ۶۷ درصد گزارش شده است . این رقم به سال ۱۳۹۳ باز می گردد . رشد اقتصادی ایران در این سال در حدود مثبت سه درصد گزارش شده است .

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*