- چگونگی تهیه:
ابتدا قابلمه مناسبی را پراز آب کرده با مقداری نمک روی حرارت می جوشانیم حال قسمت چوبی کلم را با کارد تیزی در می آوریم و داخل آب جوش قرار می دهیم تا برگها کمی نرم شود سپس از آب بیرون آورده و به آرامی برگها را جدا می کنیم . گوشت چرخ کرده را همرا با یک عدد پیاز رنده شده مقداری نمک و زردچوبه تفت می دهیم سبزی خرد شده و برنج آبکش شده را به همراه لپه پخته شده اضافه می کنیم و با مقداری از روغن مایع حدود ۵۰ گرم مجدداً مواد را مقداری تفت می دهیم. حال نمک مواد را می چشیم و در صورت نیاز نمک وفلفل و همچنین زعفران را به مواد می افزاییم. برگ کلم را به قسمت پشت برگ دارای یک رگ برگ ضخیمی است با کارد تیزی کمی می گیریم تا بتوان از مواد داخل کلم برگ ریخته و به راحتی آن را بپیچیم کف ظرف مناسبی را مقداری برگ چیده و دلمه ها را در ظرف می چینیم و با حدود ۲ لیوان آب می پزیم بهتر است در هنگام پخت دلمه ها در ابتدای پخت حرارت ملایم باشد و یک بشقاب یا جسم سنگینی بر روی دلمه ها قرار دهید تا هنگام پخت دلمه ها باز نشوند.
پس از اینکه دلمه ها پخته شد اگر بخواهیم دلمه ها طعم ترش داشته باشد حدود ۷۵۰ میلی لیتر آب گوجه فرنگی یا سس رب گوجه فرنگی روی سطح دلمه ها می دهیم تا آب آن تبخیر شود و سس جذب دلمه ها گردد و اگر بخواهیم طعم ملس بدهد باید ۱ پیمانه شکر را با ۱ پیمانه سرکه مخلوط کنیم و روی سطح دلمه ها بدهیم و اجازه دهیم کاملاً آبش تبخیر شود و سس و چاشنی دلمه جذب گردد.