عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به توانمندی علمی و تجهیزاتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تشخیص بیماریهای قلبی، گفت: در حال حاضر تشخیص طیف گستردهای از ناهنجاریهای قلبی از دوران جنینی امکانپذیر است.
به گزارش ایسنا، دکتر بهزاد علیزاده خاطرنشان کرد: بیماریهای قلبی مادرزادی شکلها و انواع مختلفی دارد که طیف وسیعی از آنها به شدت زندگی را تحت تاثیر قرار میدهد و باید اقدامات مداخلهای زودهنگام بر روی آن انجام شود.
این فوق تخصص قلب کودکان، نقص دیواره بین بطنی را شایعترین نوع اختلالات قلبی در کودکان عنوان کرد و افزود: در حال حاضر بیشتر بیماریهای صعبالعلاج قلبی که منجر به عوارض زیادی میشوند را میتوان از هفتههای نخست بارداری شناسایی و اقدامات درمانی یا ختم دوران بارداری تا پیش از هفته هجدهم را با تایید سه نفر از اساتید، از پزشکی قانونی ختم حاملگی را درخواست کنیم.
علیزاده با اشاره به اینکه در این حوزه همگام با کشورهای پیشرفته در حرکت هستیم، ادامه داد: مواردی از درمانهای جنینی توسط اساتید این حوزه انجام شده که بسیار حائز توجه بوده و باید گفت که پس از تولد نیز انواع اقدامات درمانی اعم از اقدامات دارویی، جراحی و حتی غیر تهاجمی در کشور امکانپذیر شده است.
وی اظهار کرد: در تمام جنبهها محدودیت وجود داشته اما به همت همکاران در دانشگاههای مختلف تقریبا توانستهایم پیشرفت کنیم و خوشبختانه در استفاده از تجهیزات، پیشرفته هستیم و از لحاظ علمی عقب نیستیم و حتی فعالیتهایی که در کشور ما در حال انجام است، در میان کشورهای منطقه کم نظیر است.