گفته می شود یک عضو شورای مشورتی بنیاد باران گفته اطلاع پیدا کرده است که ۳۰۰۰ فیش حقوقی در دست رقبای دولت قرار گرفته است.
وی گفته چالش فیشهای حقوقی حالا افکار عمومی را بیش از گذشته به عملکرد مسئولان کشور حساس کرده است، آن هم در شرایطی که حداقل دستمزد کارگران نمیتواند مشکلات معیشتی بخش بزرگی از جامعه را تأمین کند، هرچند برخی جریانها و رسانهها نیز بیتوجه به شکاف و نابرابری موجود در کشور، چالش فیشهای حقوقهای کلان مدیران دولتی را بستری برای دعواهای جناحی و سیاسی خود کردهاند؛ بااینحال عبدالله ناصری، عضو شورای مشورتی بنیاد باران و مشاور سیدمحمد خاتمی بهدرستی معتقد است، این پرونده چون سرمایه اجتماعی کشور را از دست خواهد داد، فقط مختص انتخابات ۹۶ نیست، این گسست، گسست دائمی خواهد بود و گسست تفاهم بین مردم و حاکمیت را بهدنبال دارد، بنابراین نیازمند عزم حاکمیتی است.
گفته می شود یک مقام ارشد آلمانی نسبت به احتمال وقوع حملات تروریستی شدید توسط داعش در اروپا هشدار داده است. به نوشته «رویترز»، دولت آلمان نگرانی خود را از احتمال شدت یافتن حملات داعش در اروپا به خاطر شکستهایش در خاورمیانه بیان داشت. توماس دمایزر، وزیر کشور آلمان، با بیان پیروزیهای ائتلاف تحت رهبری آمریکا علیه داعش در عراق و سوریه گفت، این موارد البته خطر حملات آنها در اروپا را کاهش نداده است. وزیر کشور آلمان به خبرنگاران گفت: «ما بیم آن داریم که داعش فعالیتهای خود را به خاطر شکستهای نظامیاش در خاورمیانه به اروپا انتقال دهد».
گفته می شود برت مک گورک، فرستاده ویژه اوباما در نبرد علیه داعش، ادعا کرد از زمان اعلام توافق بین المللی هستهای ایران در ژوئیه گذشته، هیچ تغییر قابل توجهی در رفتار ایران در سوریه مشاهده نکرده است. مک گورک که در نشست یکی از کمیتههای سنا آمریکا سخن میگفت، افزود: من هیچ تغییر قابل توجهی در رفتار ایران ندیده ام. آنها عمدتا برای تقویت رژیم اسد تلاش میکنند. مک گورک همچنین ادعا کرد: «ایران در حال حمایت از تعدادی از گروههای شبه نظامی شیعهای است که در عراق فعال هستند» این در حالی است که در نقطه مقابل، وزیر خارجه آمریکا از نقش ایران در مبارزه با داعش در عراق تقدیر کرده است. به نوشته «سی ان ان»، جان کری، وزیر خارجه آمریکا روز سهشنبه گفت، حضور ایران در عراق، در مبارزه با داعش «مفید» بوده است. وی این صحبت را در جشنواره ایدههای «آسپن» و در پاسخ به اینکه آیا نقش ایران مفید بوده یا مخرب مطرح کرد. کری گفت: «ببینید، همان طور که همه میدانند ما با ایران چالشهایی داشتهایم و داریم روی آن چالشها کار میکنیم. اما میتوانم به شمار بگویم که ایران در عراق به انحای مشخصی مفید بوده است. آنها به وضوح بر داعش متمرکز هستند. به همین دلیل، قطعًا منفعت مشترکی داریم». وی با اشاره به برقرار شدن تماس مستقیم میان وزرای خارجه آمریکا و ایران، گفت، این امر به تسهیل حل بحرانهای جهانی کمک میکند.
گفته می شود خبرگزاری «اسپوتنیک» از تدارک ائتلاف بینالمللی تحت رهبری آمریکا برای آزادسازی موصل از دست این گروه تروریستی خبر داده است. به نوشته این خبرگزاری، نیروهای ائتلاف تحت رهبری آمریکا قصد دارند عملیات آزادسازی شهر موصل عراق از شبه نظامیان عضو گروه تروریستی داعش را اجرا کنند. برت مک گورک، نماینده ویژه رئیس جمهوری آمریکا در ائتلاف ضد داعش، ضمن اعلام این مطلب در جلسه استماع در سنای این کشور گفت: «در حال حاضر برنامه ریزی عملیات جریان دارد». به گفته وی، جدا کردن شبه نظامیان مستقر در رقه و موصل، یکی از مهمترین نکات در این عملیات است. موصل یکی از بزرگترین شهرها در شمال عراق و عملاً پایتخت داعش در عراق است.