به گزارش روزنامه آرمان، مرگ بر اثر حوادث در ایران بالاست و این مساله تا حد زیادی به رفتارهای ما در سطح خرد و کلان بستگی دارد.
بر اساس دادههای سازمان بهداشت جهانی، مرگهای جادهای۲۵درصد کل مرگهای ناشی از جراحت را شامل میشود. یکی از مهم ترین آمارهای مورد توافق درباره تصادفات و آسیبها نقش ۷۰ تا ۹۰ درصدی عوامل انسانی در کلیه تصادفات است.
فاکتورهای انسانی (رفتاری) در۶۰ درصد تصادفات نقلیهای به عنوان دلیل اصلی به شمار میآیند و در درصد بالایی از آنها این مساله نقش دارد. تصادفات در ایران بالاست و از طرف دیگر، با بررسی وضعیت حادثه خیزی کشورمان هر لحظه بلایای طبیعی در هر خطه افراد را تهدید میکند.
این در حالی است که فقط با رعایت نکات ایمنی، ارتقای آگاهی عمومی و ارتقای استانداردها در تولیدات خودرو، ساختوسازهای شهری و روستایی و احداث جاده ها می توان به میزان قابل توجهی بروز حوادث احتمالی را کاهش داد یا در برابر حوادث طبیعی اجتناب ناپذیر آماده شد.
روزانه ۳۰۰ کشته و مجروح در تصادفات
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به جان باختن سالی۱۸هزار نفر در تصادفات جادهای کشور گفت: روزانه حدود ۵۳ نفر در حوادث جادهای از بین میروند و حدود۲۵۰نفر هم زخمی میشوند.
روز گذشته، اسماعیل نجار در کنگره ملی «مدیریت بحران با رویکرد نظام سلامت» با بیان اینکه حوادث و سوانح جادهای از معضلات بحران در کشور است، یادآوری کرد: سالانه ۲۵تا۲۶هزار نفر در حوادث جادهای کشور کشته میشدند که این رقم اکنون به ۱۸هزار نفر در سال رسیده که هنوز عدد بزرگی است.
او با بیان اینکه در حوادث جادهای برای حمل جسدها و همچنین خودروهایی که درگیر حریق میشوند مشکل داریم، افزود: باید با پادرمیانی مسئولان جنازهها حمل شود و یا خودرویی که آتش گرفته خاموش شود.
در ادامه رئیس سازمان مدیریت بحران از پیگیری برای واحد شدن فعالیتهای اورژانس و هلال احمر در جادهها خبر داد.او ایران را کشوری حادثه خیز دانست که در معرض بسیاری از بلایای طبیعی قرار دارد به نحوی که از ۴۵ تا ۴۶ بلای طبیعی که در جهان شناخته شده است، ۴۳ تا ۴۵ مورد آن در ایران محتمل می شود.