یک روانپزشک کودک و نوجوان گفت:نحوه صحبت کردن والدین با کودک در شکل گیری شخصیت وی تاثیر به سزایی دارد.
نسرین امیری فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد:علاوه بر مسائل ژنتیکی و زیستی ، صفاتی که والدین به فرزندشان نسبت می دهند در شکل گیری شخصیت آنها نقش چشمگیری داشته و سبب همانندسازی کودک با این صفات می شود.
وی با اشاره به اینکه تمام کودکان همه ی صفات را کم و بیش دارند؛اظهار داشت: وقتی والدین صفات خاصی (خواه مثبت یا منفی) را به فرزندشان به طور مکرر گوشزد می کنند آزادی برای بودن را از آنها سلب می کند.
امیری یادآور شد:زمانی که به کودک می گوییم” با گذشتی”؛ این موجب گرفتن حق اعتراض از فرزند شده یا در صورت برچسب زدن صفت” ناسپاس” ، با وجود اینکه فرزند احساس رضایتمندی داشته؛ از قدردانی کردن امتناع می کند. گاهی نیز نسبت دادن عبارتهایی خاص به فرزند، لجبازی یا خودزنی کودک را به همراه می آورد.
وی عنوان کرد: افراد باید با تلاش ، صفتهایی که در بهبود روابطشان با محیط موثر بوده ؛ را در وجودشان رشد دهند و صفات ناپسندی که در برقراری ارتباطشان با دنیای اطراف خلل ایجاد می کند؛ را مدیریت کنند.
امیری اذعان داشت:والدین توجه داشته باشند تنها ، رفتار ناشایست فرزندشان را سرزنش کنند و از نسبت دادن صفات ناپسندی که در فرآیند شکل گیری شخصیت کودک تاثیر گذار بوده؛ پرهیز کنند.