در گفت‌وگو با فارس مطرح شد تأثیر بزرگ شدن لوزه‌ها در بیش‌فعالی و عدم تمرکز کودکان/ تنفس دهانی ۳۰ درصد جذب اکسیژن را کاهش می‌دهد

 

خبرگزاری فارس: تأثیر بزرگ شدن لوزه‌ها در بیش‌فعالی و عدم تمرکز کودکان/ تنفس دهانی 30 درصد جذب اکسیژن را کاهش می‌دهد

جراح و متخصص گوش و حلق و بینی، با اشاره به تأثیر بزرگ شدن لوزه‌ها در بدن، گفت: این مسئله در کودکان سبب بیش‌فعالی و عدم تمرکز و در بزرگسالان مشکلات قلبی و فشار خون را به همراه دارد.

مهدی خواجوی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، در ارتباط با اینکه عمل برداشتن لوزه چقدر ضرورت دارد، اظهار داشت:‌ لوزه‌ها یکی از بافت‌های سیستم لنفاوی در بدن به شمار می‌رود که در ته حلق پشت بینی و دهان حلقه‌های لنفاوی را داریم.

وی با بیان اینکه سیستم لنفاوی حلقه دفاعی بدن به شمار رفته و عفونت، همچنین مواد زاید را تشخیص داده و واکنش نشان می‌دهد،‌گفت: انسان در حلق و محدوده سر و گردن تعداد زیادی از این بافت‌های لنفاوی را دارد.

جراح و متخصص گوش و حلق و بینی با اشاره به اینکه بیش از ۳۰۰ بافت غده لنفاوی به طور کلی در بدن وجود دارد، افزود: اگر این حلقه به خودی خود مزاحم برای بدن شود و یا به عبارتی بزرگ‌تر از اندازه معمولی باشد، مشکلات زیادی را برای فرد به همراه می‌آورد از جمله اینکه ابتدا راه هوایی را مختل کرده و سبب بروز مشکل در تنفس می‌شود.

خواجوی با بیان اینکه بلع و تکلم با بزرگ شدن حلقه لنفاوی در محدوده حلق و گردن با مشکل نیز مواجه می‌شود، اضافه کرد: البته در شایع‌ترین موارد با اختلال در غدد لنفاوی راه هوایی مسدود می‌شود و در کودکانی که لوزه‌ها به ویژه لوزه سوم بزرگ شود، راه تنفس از طریق بینی بسته شده و کودک مجبور به تنفس از راه دهان می‌شود.

وی تصریح کرد: تنفس از راه دهان سبب شده که آلودگی‌ها مستقیماً وارد بدن شده و هوا نیز به اندازه کافی مرطوب نمی‌شود لذا آنقدر ریه‌ها توان نداشته که هوا را نگه دارند که اکسیژن بیشتری جذب بدن شود.

جراح و متخصص گوش و حلق و بینی ادامه داد: افرادی که از راه دهان تنفس می‌کنند، ۳۰ درصد جذب اکسیژن آنها کمتر بوده و فشار مری بالا می‌رود از طرفی این مسئله رفلاکس اسید معده ایجاد می‌کند و مشکلات زیادی را برای بیمار به همراه دارد.

به گفته خواجوی، تنفس به تنهایی از طریق دهان در کودکان سبب شده که شکل حفره دهان و جمجمه نیز تغییر کند و همچنین میزان اکسیژنی که جذب آن در بدن کاهش می‌یابد روی رشد مغز تأثیر می‌گذارد، همچنین رشد بدن متأثر از این مسئله خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه اختلالاتی همچون بیش‌فعالی و خواب‌آلودگی همچنین عدم تمرکز به دلیل مشکل تنفس و نرسیدن اکسیژن مناسب به مغز می‌تواند شکل گیرد، گفت:‌ همچنین بسیاری از مشکلات قلبی و فشار خون در بزرگسالان به همین علت بوده و همین طور می‌توان گفت بسیاری از تصادفات در جاده‌ها به دلیل کمبود اکسیژن بدن صورت می‌گیرد.

جراح و متخصص گوش و حلق و بینی در پایان تأکید کرد: تشخیص به موقع و درمان لوزه‌هایی که بیش از حد اندازه بزرگ شده‌اند در پیشگیری از مشکلات دیگر در بدن بسیار حائز اهمیت است.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*