پودینگ شکلاتی مجلسی

 

مواد لازم:

شیر: یک لیتر

آرد قنادی (ارد گندم ۰۰۰): نصف پیمانه

شکر: یک پیمانه

زرده تخم مرغ: دو عدد

پودر کاکائو: ۳ قاشق غذاخوری

شکلات شیری (۷۰ درصد): ۱۰۰ گرم

خامه صبحانه: ۱۲۵ گرم

وانیل: نوک قاشق چایخوری

 

طرز تهیه:

۱-     آرد را الک کرده و درون قابلمه می ریزیم.

۲-     پودر کاکائو را الک می کنیم و درون قابلمه میریزیم.

۳-     شکر را درون قابلمه میریزیم. آرد و پودر کاکائو و شکر را با قاشق یا دست تمیز مخلوط می کنیم تا با زبری شکر نرم شوند و حین افزودن شیر گلوله گلوله نشود.

۴-     شیر را به مواد افزوده و با قاشق چوبی خوب هم میزنیم. تا با هم مخلوط شوند.

۵-     اکنون زرده تخم مرغ ها را با چنگال هم زده و داخل شیر میریزیم و خوب مخلوط می کنیم.

۶-     اجاق را روشن کرده و حرارت را نسبتاً ملایم می کنیم. مدام به هم زدن ادامه می دهیم. تا مواد ته نگیرد.

۷-     مواد وقتی رو به غلیظ شدن رفت حرارت را بسیار ملایم می کنیم. وقتی مواد غلیظ شد و به غلظت فرنی رسید حرارت را خاموش می کنیم و کمی هم میزنیم.

۸-     اکنون وانیل و شکلاتهای خرد شده را به آن افزوده و به هم زدن ادامه می دهیم که شکلات در آن حل شود.

۹-     بعد خامه را که با چنگال هم زده ایم تا یکدست شود را به پودینگ افزوده و هم میزنیم.

۱۰-سپس در ظرف سرو می ریزیم. در حالت اصلی این دسر به صورت تک نفره سرو می شود. یعنی در ته ظرف مقداری خرده کیک یا خرده بیسکوییت ریخته و پودینگ را روی آن میریزیم. اما چون از تعداد میهمانها اطلاع نداشتم به صورت یک ظرف بزرگتر سرو کردم و از بیسکوییت استفاده نکردم. سپس اجازه می دهیم پودینگ در دمای اتاق کاملا خنک شود. بعد رویش را سلفون کشیده و سلفون را با چاقو چند جایش را سوراخ میکنیم. استفاده از سلفون سبب میشود که پودینگ ترک نخورد و بویی به خود نگیرد. سوراخ کردن سلفون هم سبب میشود محفظه هایی برای خروج بخار احتمالی موجود در دسر وجود داشته باشد. چون نمیخواهیم پودینگ عرق کند و بخار آب میعان شده روی پودینگمان بریزد و آن را نرم یا لک کند. پودینگ بایستی حداقل ۸ ساعت در یخچال بماند. ولی به نظر من یک شب تا صبح بهتر است.

۱۱-تزئین با کرم شانتی (خامه فرم گرفته) شکلات و گردوی خرد شده.

نکات:

۱- هرچه کیفیت پودر کاکائو و شکلات مصرفی بهتر باشد مزه پودینگ بهتر است.

۲- احیاناً خامه را حذف کردید حتما یکی دو قاشق کره به پودینگ بیفزایید تا خوش طعم، براق و یکدست شود.

۳- زرده را هرگز به شیر داغ اضافه نکنید. شیر میتواند کمی گرم باشد ولی اگر داغ باشد تخم مرغ بلافاصله می بندد.

۴- به جای آرد می توان از مخلوط آرد و نشاسته گندم استفاده کرد.

۵- می توانیم به جای پودر کاکائو از نسکافه استفاده کرده و شکلات را اضافه کرده و پودینگ موکا داشته باشیم. ولی با پودر کاکائو کیفیت دسر بهتر است.

۶- این دسر را می توان با خامه فرم گرفته، تکه های میوه از قبیل توت فرنگی، گیلاس و موز، رولفر/شوکو رول و … تزیین کرد.

 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*