راه های جبران اشتباه های یک رابطه عاشقانه

افراد برای جبران اشتباه ابتدا باید تمایل به انجام آن را در خود احساس کنند، سپس یکسری تکنیک ها برای بازگشت به روال عادی زندگی آنها تاثیرگذار است.

به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران،هنگام تشکیل خانواده، باید با برخی مفاهیم چون درک و گذشت بیشتر از پیش آشنایی پیدا کنیم چراکه در تمام زندگی ها اختلاف گاهی به وجود می آید، حتی برخی مواقع اشتباهاتی انجام می دهیم که طرف مقابلمان را به شدت می رنجانیم اما اگر تکنیک های مواجه و مدیریت اشتباهاتمان را یاد بگیریم، شاید در کمترین زمان ممکن زندگی ما به روال عادی و صمیمت همیشگی اش بازگردد.
چرا باید اشتباهاتمان را جبران کنیم؟
محسن میر محمد صادقی دکتری روانشناسی و عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم شناختی در خصوص جبران اشتباه گفت: نکته اصلی و کلیدی، تمایل فرد برای جبران اشتباهاتش است یعنی به دلایلی نظیر ارزش رابطه، اهمیت داشتن طرف مقابل یا مواردی دیگر اقدام به جبران کند، که با انجام این کار شاید بتوان گفت ۷۰ درصد مشکل از بین می رود.
وی افزود: معمولاً افراد اشتباه را مرتکب شده و بعد تمایلی برای جبران آن هم ندارند. اگرچه  ظاهراً ادعا به جبران کار نادرست خود می کنند، اما عملاً به دنبال آن نیستند، چون غرور و شخصیتشان را اینگونه خرد شده می بینند. در حالی که افرد باید به این باور برسند که جبران اشتباه یعنی توانمندی و درگیرنبودن با خودخواهی و تکبر است.
سمیرا درویشی کارشناس ارشد روانشناسی بالینی اظهار داشت: همه ما گاهی در زندگیمان اشتباه می کنیم اما با داشتن راه حل های مناسب می توانیم اشتباهات ارتباطی خود را بهبود ببخشیم.
به موقع باید اقدام کنید
صادقی دکتری روانشناسی درباره اقدام به موقع اشتباه عنوان کرد: گاهی اوقات فرد کار اشتباهی را انجام می دهد و اگر برای جبران آن سریع اقدام کند، مسئله را پیچیده تر می کند چون بعضی وقت ها باید به طرف مقابمان کمی زمان بدهیم تا به آرامش برسد.
وی ادامه داد: از طرف دیگر اگر خیلی دیر هم اقدام کند، دیگر فایده ای ندارد. به عنوان مثال اتفاقی اکنون افتاده است، فرد چند ماه بعد برای جبران برود چه سودی دارد؟! لذا تشخیص موقع درست جبران اشتباه ضروری است.
سمیرا درویشی کارشناس ارشد روانشناس بالینی درهمین راستا بیان کرد: یک غذر خواهی ساده و صادقانه بعد از دلخوری ها و اشتباهات یکی از بهترین کارها است.
عواطف خود را با طرف مقابلتان در میان بگذارید
درویشی درباره در میان گذاشتن عواطف با طرف مقابل عنوان کرد: صادق باشید و آن چیزی که باعث ایجاد عصبانیت در شما شده است را با طرف مقابل در میان بگذارید. از ناامنی و ناراحتی های خود با او صحبت کنید. زمانی که شریک زندگی تان از احساسات درونی شما اطلاع پیدا کند، خیلی راحت تر با شما ارتباط برقرار می کند.
وی افزود: باید یاد بگیرید که چگونه طرز فکر خود را به طور سازنده و بدون پرخاش بیان کنید. به علاوه با دقت و بدون حالت تدافعی گوش کنید، البته این کار نیازمند صرف زمان و تمرین است.
صادق باشید
صادقی عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم شناختی اظهار داشت: وقتی فرد قصد جبران دارد، باید در وهله اول آن کار را صادقانه بپذیرد و در صدد جبران آن برآید. این پذیرش را هم به طرف مقابل خود از طریق زبانی یا در عمل نشان دهد. البته خود فرد باید به این باور کاملاً رسیده باشد چون در اکثر موارد افراد کار خود را توجیه می کنند که این چاره ساز ماجرا نیست.
درویشی در خصوص برعهده گرفتن پاره ای از اشتباهات اذعان داشت: برای حل مشکل ارتباطی گاهی باید برای توجه به یکدیگر وقت بگذاریم، به گونه ای که نشان دهید چقدر برای یکدیگر ارزش قائلید. ناتوانی در قبول مسئولیت حالت تدافعی در طرف مقابل ایجاد می کند که هیچ مشکلی را حل نمی کند.
موضوعات را بهم ربط ندهید!
صادقی درباره ربط دادن موضوعات مختلف بهم بیان کرد: افراد نباید برای توجیه اشتباه خود، کارهای نادرست طرف مقابل را یادآوری کنند. باید یاد بگیریم ارتباط دادن اشتباه چه به خطاهای طرف مقابل چه به خوبی های خودمان نادرست است چرا که باید هر موضوعی ایزوله و در فضای منحصر به خودش مطرح کرد.
با نگرش  همسرتان آگاه شوید
درویشی روانشناس بالینی اظهار داشت: ازدیدگاه های همسرتان اطلاع داشته باشید تا زمان بروز مشکل با تعارض کمتری روبه رو شوید. با این کار می توانید مشکلات را با یکدیگر تحلیل و بررسی کنید.همچنین می توانید به موقع با طرف مقابلتان اظهار همدردی و هم فکری کنید.
وی ادامه داد: متاسفانه اگر رفتارهای اشتباه خود را دائما انجام دهید، کار به جایی نمی رسد اما اگر رفتار خود را تغییر دهید، طرف مقابلتان هم شاید قبول کند که شما در حال تغییر کردن هستید، آنگاه می توان به نتیجه گرفتن خوش بین بود. به علاوه برای حل مشکلات زن و شوهر باید هر دو درگیر باشند و حضور یک مشاور نیز گاهی کمک کننده است.
به روش خودتان جبران کنید
صادقی در خصوص روش های جبران بیان کرد: برای جبران  اشتباه می توان روش های مختلف کلامی، عملی و حتی نوشتاری را به کار برد. همچنین صحبت با طرف مقابل و ابراز ناراحتی بسیار تاثیرگذار است.
این دکتری روانشناسی یادآور شد: اگر فرد به طرف مقابل لطمه زده است می تواند با کارهای مثبت آن را جبران کند.
همه ما باید بدانیم که هیچ کدام از انسان ها عاری از خطا و اشتباه نیستند، اما نکته حائز اهمیت این است که نباید با کارهای اشتباه و تداوم آنها زندگی خود و طرف مقابمان را نابود کنیم. چه بسا رعایت نکات ساده ای، گره هر چند کوچک از مشکلات پیش آمده در رابطه مان  را بگشاید پس نگران نباشید با روش انحصاری خودتان در میدان عمل گام بگذارید.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*