پژوهشگر طب سنتی عنوان کرد راه‌های درمان اسهال در کودکان/کمبود املاح بدن باعث تشنج می‌شود

 

خبرگزاری فارس: راه‌های درمان اسهال در کودکان/کمبود املاح بدن باعث تشنج می‌شود

پژوهشگر طب سنتی با اشاره به راه‌های درمان اسهال در کودکان گفت: در صورتی که در این بیماری آب از دست رفته جایگزین نشود بدن دچار کم آبی و عارضه‌هایی همچون آسیب کلیه می‌شود.

محمود جهانشاهی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، در رابطه با بیماری اسهال در کودکان اظهارداشت: کمبود املاح بدن همچون کاهش نمک باعث تشنج می‌شود، برای جلوگیری از کم آبی باید حتماً از مایعات مناسب همچون سرم خوراکی استفاده کرد.

پژوهشگر طب سنتی ادامه داد: برای این منظور باید  یک بسته سرم خوراکی را در یک لیتر آب جوشیده سرد شده حل می‌کنیم و داخل یخچال بگذاریم که به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قابل نگه داری است؛ در کودکانی که استفراغ دارند سرم خوراکی را کم کم می‌دهیم که برای مدت ۴ ساعت بجز سرم خوراکی چیز دیگری به کودک نباید داد، همچنین پس از گذشت ۴ ساعت در صورت عدم استفراغ از مایعات دیگر مثل شیر مادر استفاده شود.

وی تاکید کرد: توصیه می‌شود تا زمانی که اسهال ادامه دارد سرم خوراکی به میزان ۱۰ سی سی به ازای هر کیلو از وزن بدن استفاده شود؛ به عنوان مثال برای کودک با وزن ۱۰ کیلوگرم میزان مورد نیاز سرم خوراکی با هر بار اسهال حدود ۱۰۰ سی سی است.

جهانشاهی در ادامه با بیان اینکه در شیر خواران که شیر مادر می‌خورند بهترین غذا شیر مادر است و در صورت کنترل استفراغ هر چه سریع‌تر به نوزاد داده شود بهتر است، ادامه داد:  استفاده از سوپ ساده، ماست، دوغ، کته ساده، موز، آب و چای کمرنگ توصیه می‌شود؛ اما مصرف نوشابه، آبمیوه، کمپوت و غذای چرب توصیه نمی‌شود.

پژوهشگر طب سنتی رژیم غذایی مناسب را در این نوع از اسهال مهم عنوان کرد و گفت: با توجه به تحلیل آب بدن، تأمین مایعات باید از طریق خوردن غذاهایی همچون پودر «او آر اس» که میزان مصرفش بسته به سن و وزن کودک متفاوت است، لعاب برنج، آب میوه‌های کم شیرین صورت گیرد.

جهانشاهی، اظهار کرد: در اسهال‌های ویروسی مصرف آنتی بیوتیک لازم نیست و استفاده از دارو‌هایی که جلوی اسهال را بگیرد نیز توصیه نمی‌شود.

وی در پایان تصریح کرد: لازم به ذکر است که استفاده از زینک سولفات در درمان اسهال مفید است و به والدین توصیه می‌کنیم که اسهال در کودکان را جدی بگیرند و در اولین فرصت به پزشک متخصص کودکان مراجعه کنند.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*