معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه مهم ترین مشکلات ما کمبود بهورز است، گفت: در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت ۱۳۹ پزشک در مراکز بهداشتی و درمانی خراسان جنوبی بکارگیری شدند.
کامبیز مهدی زاده ظهر امروز در مراسم گرامیداشت هفته سلامت در خراسان جنوبی اظهار داشت: در حال حاضر ۷۸ مرکز بیمه روستایی و ۳۴۷ خانه بهداشت در سطح استان فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۷۷ بهورز در حال آموزش و پذیرش هستند، افزود: با کمبود بهورز در استان خراسان جنوبی مواجه هستیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: سه عامل رفتاری، محیطی و بیولوژیک مانند فشارخون، قندخون و رژیم نامناسب از مهم ترین عوامل خطر در حوزه سلامت است.
مهدیزاده با اشاره به احداث ۲۱ خانه بهداشت در سال گذشته افزود: از مهم ترین دستاوردهای حوزه بهداشت در سال گذشته احداث ۲۱ خانه بهداشت، تأمین ۳۳ خودروی جدید برای مراکز بهداشتی و فراهم سازی احداث ۲۲ مرکز بهداشتی بود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر برخی از مراکز شبانه روزی بهداشت و درمان بیرجند به دلیل کمبود نیرو به طور کامل فعال سازی نشده است، اظهار داشت: کمبود نیرو و اعتبار از مهم ترین مشکلات و چالش های پیش روی مراکز بهداشتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در اجرای طرح تحول نظام سلامت خدمات و اعتبارات خوبی در راستای سلامت جامعه ارائه شد که در راستای اجرای این طرح ۱۳۹ پزشک در مراکز بهداشتی و درمانی خراسان جنوبی بکارگیری شدند.
مهدیزاده افزود: در مدت یک سال گذشته ۸ پایگاه سلامت در حاشیه شهرستان های فردوس و بیرجند با اعتباری بالغ بر ۹۱۳ میلیون تومان راه اندازی شد.
وی با بیان اینکه ۶۲ پایگاه بهداشتی در بیرجند فعالیت میکنند، اظهار داشت: تعداد این پایگاهها از سال ۹۱ تا سال گذشته از ۴۱ مرکز به ۵۷ مرکز رسیده و در سال گذشته ۵ هزار و ۵۰۰ سبد غذایی بین نیازمندان توزیع شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند کاهش ۵۰ درصدی تب مالت از از دیگر اقدامات حوزه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند دانست و گفت: واگذاری ۹۸ درصد از داروخانهها به بخش خصوصی از دیگر اقدامات بود.