برخی مواد غذایی با کمبود ملانین سبب افزایش موهای خاکستری و سفید در سنین جوانی میشوند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سفید شدن موها با بالا رفتن سن امری کاملا طبیعی است اما برای افراد جوان غیرعادی و غیرطبیعی است. سفید شدن موها در سن جوانی علاوه بر اینکه بر زیبایی تاثیر میگذارد، اعتماد به نفس فرد را کاهش میدهد. بسیاری افراد در سن ۲۰ تا ۳۰ سالگی با رشد موهای سفید مواجه میشوند.
گاهی اوقات علت سفید شدن موها در دوران جوانی میتواند به علت عوامل محیطی و ژنتیکی باشد ولی در بیشتر موارد نداشتن سبک زندگی صحیح و سالم و پیروی نکردن از برنامه غذایی مناسب میتواند علت این امر باشد. به عنوان مثال، یکی از عوامل سفید شدن مو در دوران جوانی استرس و فشارهای روحی است. علاوه بر این، افرادی که سیگار میکشند ۴ برابر بیشتر از افراد دیگر امکان دارد که در سن جوانی موهایشان سفید شود و یا دچار ریزش مو شوند.
به طور کلی، بر اثر کاهش تولید ملانین در ریشه موها ممکن است رنگ موها خاکستری شود.
برخی از غذاها سرشار از ملانین هستند در حالی که برخی غذاها ملانین ندارند و بدن آن را تولید نمیکنند. مواد غذایی که وارد بدن میشوند در سلامت عمومی بدن به خصوص سلامت مو نقش مهمی را ایفا میکند. برخی مواد غذایی و خوراکی سبب افزایش موهای سفید در سر و سفید شدن موها در دوران جوانی میشوند که از جمله این مواد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
شکر
پروتئینهای حیوانی
نوشابه
رنگهای خوراکی
شیرینکنندههای افزودنی
نمک یا سدیم
آرد سفید غنیشده
مونو سدیم گلوتامات