از مزرعه تا سفره؛ قصه پر برکت نان تجلیل از فعالان زنجیره تولید گندم و نان در خراسان جنوبی

امروز خراسان جنوبی – بهمن زاده
31 فروردین ماه در تقویم کشور ما به نام روز ملی گندم و نان نامگذاری شده است. روزی که بیش از هر چیز واژه برکت را برای ما یادآور می شود و به خاطر می آوریم تلاش همه کشاورزان گندم کار، فعالان در کارخانه آرد و در نهایت نانوایان که در گرمای تابستان و سرمای زمستان روزی به دست مردم می دهند.
به همین مناسبت در سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی جشن گندم با حضور فعالان زنجیره این محصول ارزشمند برگزار و از ۳۰ نفر از فعالان برتر این حوزه تجلیل شد.
محمدحسین اکبری، سرپرست جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی نیز در این مراسم اظهارکرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی بسیاری از مناسبت های تقویم را به نام محصولات کشاورزی چون گندم و نان، زیتون، زعفران، گلاب و انار و.. نامگذاری کرده است.
وی افزود: این مناسبت‌ها باعث می‌شود که بخش کشاورزی از نظر فرهنگی نیز مدنظر قرار گیرد و ما باید از این فرصت ها برای معرفی پتانسیل های کشاورزی و اهمیت آنان استفاده کنیم.
سرپرست جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: در حوزه زنجیره نان از کشاورز تا کارخانه دار تا نانوا و… مشارکت دارد و روز ۳۱ فروردین روز ملی آرد و نان فرصتی است تا بتوانیم از فعالان برتر این زنجیره ارزشمند تقدیر و تشکر کنیم.
اکبری با اشاره به اینکه ما در خراسان جنوبی زنجیره کاملی از تولید گندم تا کارخانه آرد و نانوایان فعال خود را داریم، افزود: باید نهایت تلاش خود را برای افزایش کیفیت نان به کار ببریم که این موضوع یکی از اولویت های ما است.
وی تأکید کرد که سیاست کشور بر این است که در حوزه گندم به خود کفایی برسیم چرا که گندم یکی از محصولات استراتژیک است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی درباره کیفیت گندم تولیدی در داخل بیان کرد: گندم تولیدی که توسط غله خریداری می‌شود هر سال نمونه گیری شده و کیفیت آن مورد بررسی قرار می گیرد و همواره نمره قابل قبولی می گیرد.
اکبری یادآور شد: بنابراین به هیچ وجه اینگونه نیست که بگوییم گندم تولیدی ما کیفیت لازم را ندارد بلکه این محصول ارزشمند همواره توسط آزمایشگاه ها مورد بررسی قرار می گیرد.
وی ادامه داد: البته در کنار این موارد کشاورزان ما باید از بذر جدید اصلاح شده استقبال کنند تا در نهایت بتوانیم محصول بهتری را برداشت کنیم.
سرپرست جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: البته ما به عنوان بخش دولتی تلاش می کنیم که بتوانیم بذر خوبی را در اختیار کشاورزان قرار دهیم چرا که باور ما بر این است که بخش عمده ای از افزایش تولید به بذر خوب مربوط می شود.
حجت الاسلام عبدالهی مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: فرهنگ اسلامی در مورد آرد و نان تأکیدات فراوانی دارند و آن را مورد احترام می دانند.
وی افزود: با توجه به اینکه در مورد تولید نان، آب زیادی مصرف می شود همه ما باید به این نکته توجه داشته باشیم که دور ریز نداشته باشیم و بهینه مصرف کنیم.
هاشمی زاده، نماینده اتاق اصناف کشاورزی خراسان جنوبی در این مراسم اظهارکرد: علی رغم هزینه چندین میلیارد تومانی که دولت در حوزه نان و گندم می‌کند ولی اعضای زنجیره مطالباتی دارند که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: خروجی کار موقعی خود را نشان می دهد که مردم از نانی که به دست آنان می دهیم هم از نظر سلامت و هم کیفیت آن راضی باشند.
هاشمی زاده گفت: روز ملی گندم و نان در واقع روز تشکر از خداوند رزاق و تولیدکنندگان حوزه گندم و آرد است.
وی افزود: اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم مطالبه گندم کاران استان است که این مورد نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
نماینده اتاق اصناف کشاورزی خراسان جنوبی افزود: در چنین شرایط خشکسالی و کاهش بارندگی بیش از هر زمان دیگری باید هوای کشاورزان را داشته باشیم.
جواد مختاری، رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان بیرجند و عضو هیئت مدیره اتاق اصناف نیز گفت: نانوایان در شرایط آب و هوایی گرم و کرونایی و… فعالیت داشته اند تا مردم و شهروندان بتوانند با آرامش نان مورد نیاز خود را به دست بیاورند. وی بیان کرد: همه می دانند که نان در خراسان جنوبی ارزان است و یکی از دلایل دور ریز زیاد نان همین ارزان بودن آن است. مختاری گفت: قیمت فعلی نان با قیمت تمام شده آن بسیار فاصله دارد و هزینه ها و درآمدهای آنان با هم همخوانی ندارد.
اکبری معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این مراسم اظهارکرد: این روزها در استان های گرمسیر کشور برداشت خوشه های طلایی گندم را داریم و از این جهت ۳۱ فروردین به نام روز ملی گندم و نان نامگذاری شده است. وی بیان کرد: این روز فرصتی است تا از کسانی که در زنجیره تولید نان دخیل هستند قدردانی کنیم و تلاش بیشتری برای افزایش کیفیت نان بکار بگیریم.

بازدیدها: ۱۸