از پالتوی رجایی تا خودنویس طلای غریب آبادی
در شلوغی منهتن، جایی که برجها آسمان را میخراشیدند و آدمها مثل سایه در هم میلولیدند، دیپلمات ایرانی تنها و بی تشریفات مقابل فروشگاه الکساندر ایستاد؛ بارانی قهوهایرنگی روی قفسه توجهش را جلب کرد.
بارانی ساده بود، دستش را روی پارچه کشید؛ برچسب قیمت را دید: صد دلار! صد دلاری آن روزها چهار هزار تومان بود و معادل حقوق یک کارمند ساده در تهران! دیپلمات ایرانی، بارانی صددلاری را برداشت تا برانداز کند،اما ناگهان دستی سنگین روی شانهاش نشست.
«آقا، با من بیاید.» مأمور امنیتی فروشگاه الکساندرای منتهن، با چشمانی تیز و لبخندی که انگار از قبل آماده شده بود، او را به گوشهای کشاند. «برچسب قیمت کنده شده. این کار شماست؟» سعید رجایی خراسانی که آن سالها مرد میانسالی بود، ماتش برد. برچسب؟ کندهشده؟ نگاه کرد به دستهایش، به بارانی، به مأمور. چیزی نگفت و آرام با انگلیسی شمرده ولی با لهجه فارسی به مامور امنیتی فروشگاه گفت:«سوءتفاهم شده آقا! من دیپلمات هستم!». مأمور پوزخند زد.: «که دیپلماتید؟ لابد مصونیت هم دارید!»
ماجرای “برچسب کندهشده” پالتوی صددلاری، چیزی نبود جز یک بازی ناجوانمردانه! حقوق دیپلمات های ایرانی در آن سالها حدود ۴۰۰۰ دلار در ماه بود و رجایی خراسانی می توانست هرماه با حقوقش، چهل پالتوی صددلاری بخرد!
خبر مثل سم در روزنامههای نیویورک و جهان پخش شد: «دیپلمات ایرانی در سرقت ناکام ماند.» مجاهدین خلق در نشریات و رسانه های خود موضوع را داغ تر کردند، در تهران، سخنگوی وزارت خارجه تکذیب کرد، حتی خطیب نماز جمعه؛ آیت الله خامنه ای جانانه در نماز جمعه از دیپلمات ایرانی و در واقع شرافت ایرانی دفاع کرد.
***
سعید رجائی خراسانی در ۲۰ آبان ۱۳۹۲ در سن ۷۷ سالگی در بیمارستان شفا کرمان درگذشت،دیپلماتی که به شوخ طبعی و صراحت مشهور بود ،دیپلماتی که فریاد ایران علیه صدام در سازمان ملل بود و بارها اسناد استفاده رژیم بعت از سلاح شیمیایی را در تریبون سازمان ملل افشا کرد.
سی و هت سال بعد، داستان پالتوی صددلاری به شکل دیگری تکرار شد: تیم های سایبری مجاهدین خلق که مذاکرات و توافق احتمالی ایران و آمریکا برایشان سخت ترین کابوس ممکن است، دست به کار شدند و در گرماگرم مذاکرات حساس عمان؛ با هوش مصنوعی تصاویری را سرهم کردند که گویی کاظم غریب آبادی، دیپلمات برجسته و معاون وزیر خارجه کشورمان یک خودنویس طلا را حین مذاکرات به جیب خود گذاشته است تا مثلا حیثیت تیم مذاکراتی “ایران”را خدشه دار کنند!
ناشی گری یا بی اعتیاری مجاهدین خلق برای خلق این خبر دروغ طوری بود که ابتدا شایعه از یک کانال تلگرامی منتسب به خودشان؛ مجاهدین خلق (منافقین) منتشر کردند! با این ادعا که کاظم غریبآبادی خودنویس طلایی با ارزش تقریبی ۱۴,۴۰۰ دلار را از میز مذاکرات در مسقط «ربوده» است. این ادعا با انتشار تصویری دستکاریشده همراه بود که ظاهراً غریبآبادی را در حال گذاشتن خودنویس در جیبش نشان میداد.
با این حال، بررسیها نشان داد که هیچ منبع معتبر بینالمللی، از جمله تایمز عمان، چنین گزارشی منتشر نکرده است. همچنین، تصویر منتشرشده نشانههای واضحی از دستکاری با ابزارهای هوش مصنوعی داشت، از جمله ناهماهنگی در رنگ لباس غریبآبادی (کت قهوهای در روز مذاکره، اما کت مشکی در تصویر جعلی) و حذف غیرطبیعی خودنویس در ویدئو.
می توان با کاظم غریب آبادی -یا هر مسئول ایرانی- مخالف بود- می توان منتقد رویکردها و سیر ترقی غریب آبادی در قوه قضاییه و وزارت خارجه باشیم، اما ناجوانمردی و ترویج دروغی که به ضرر وجهه ایرانی مقابل بیگانه است، حصلت ایرانی های اصیل نیست، آنهم در میانه مذاکراتی که به رنج و محنت میلیون ها ایرانی خسته از تحریم و تنگی معیشت مرتبط است…
جالب است در همین سال ۱۳۶۵ که ماجرای پالتوی صددلاری سعید رجایی خراسانی پیش آمد، مجاهدین خلق رسما از فرانسه به عراق صدام پناهنده شدند و صدام همه امکانات لازم! از پالتو و خودنویس تا تانک و لباس زیر برای مجاهدین خلق! فراهم کرد تا با نیروهای مسلح ایران که با متجاور بیگانه میجنگیدند، بجنگند! ننگی پاک ناشدنی! آیا مجاهدین خلق حاضر هستند درباره امکانات و بودجه کاملا عینی و واقعی و موجود که صدام حسین برای آنها اختصاص داد به تاریخ، پاسخ بدهند؟!
سه دهک بالا: مالکان خانه با درآمد ۳۰۰ میلیون ریالی
طبق قانون بودجه ۱۴۰۴، آییننامهای تدوین شده که سه دهک بالای درآمدی از دریافت یارانه حذف خواهند شد که طبق آن باید ۲۴ میلیون نفر حذف میشدند که با توجه به اینکه تعدادی از این افراد یارانه دریافت نمیکردند مقرر شد ۱۷ میلیون نفر حذف شوند که باز هم عدد بزرگی است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جزئیاتی را در خصوص حذف یارانهبگیران سه دهک بالا ارائه کرد و گفت: طبق قانون بودجه ۱۴۰۴، آییننامهای تدوین شده که سه دهک بالای درآمدی از دریافت یارانه حذف خواهند شد.
به گزارش تسنیم، احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سفر دو روزه وارد استان شد. میدری در نخستین برنامه خود به شهرستان خدابنده سفر کرد و ضمن بازدید از چند طرح اقتصادی با جمعی از فعالان اقتصادی این شهرستان دیدار کرد.
وی به وضعیت دهکبندی در کشور نیز اشاره کرد و گفت: طبق قانون بودجه ۱۴۰۴، آییننامهای تدوین شده که سه دهک بالای درآمدی از دریافت یارانه حذف خواهند شد که طبق آن باید ۲۴ میلیون نفر حذف میشدند که با توجه به اینکه تعدادی از این افراد یارانه دریافت نمیکردند مقرر شد ۱۷ میلیون نفر حذف شوند که باز هم عدد بزرگی است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اطلاعات سه دهک بالای درآمدی براساس مرکز آمار است ولی برای افرادی که نسبت به حذف از دریافت یارانه معترض و منتقد هستند اظهارنامه ارایه و بررسی میشود که در صورت نا درست بودن اظهارنامه از برخی امکانات دولتی محروم خواهند شد.
بهگفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مالکان خانه با ۳۰۰ میلیون ریال درآمد جزو سه دهک بالا خواهند بود.
احتمال دیدار «پزشکیان» و «ترامپ» در عربستان؛ توافق با ایران در کنگره تصویب میشود
برخی منابع اعلام کردهاند که سعودیها علاقهمند هستند بررسی کنند آیا میتوانند زمینهساز نوعی دیدار در سطح عالی میان ایالات متحده و ایران در زمان حضور ترامپ در عربستان باشند یا خیر. با این حال، گفته میشود که ایران تا این لحظه در این زمینه تمایل زیادی از خود نشان نداده است.
مقامات عمانی اعلام کردند که از میانجیگری در نشست رم خرسند هستند. به گفته یک منبع، احتمال دارد مذاکرات در سفارت عمان یا اقامتگاه سفیر این کشور در رم برگزار شود.
به گزارش سرویس بین الملل تابناک، «لورا روزن» خبرنگار آمریکایی در تحلیلی به بررسی چشم انداز مذاکرات ایران و آمریکا پرداخته است که در ادامه آمده است.
ترامپ روز پنجشنبه گفت: «فکر میکنم ایران میخواهد گفتوگو کند. اگر این کار را بکند، برایشان خیلی خوب خواهد بود و من دوست دارم ایران در آینده شکوفا شود.»
رئیسجمهور ترامپ گفت که ترجیح میدهد با ایران به توافق هستهای برسد تا اینکه مجبور به اقدام نظامی شود.
او این سخنان را در حالی بیان کرد که ایالات متحده و ایران قرار است روز شنبه (۳۰ فروردین) دومین نشست خود درباره احتمال دستیابی به توافق جدید را در رم برگزار کنند. مقامات آمریکایی، ایرانی و عمانی این خبر را تأیید کردند، پس از آنکه محل برگزاری مذاکرات چندین بار تغییر کرده بود.
مذاکرات این آخر هفته (میلادی) در رم با میانجیگری وزیر امور خارجه عمان برگزار خواهد شد، همانطور که نشست قبلی هفته گذشته در پایتخت عمان، مسقط، میزبانی شده بود.
ترامپ روز پنجشنبه در کاخ سفید و در جریان دیدار با نخستوزیر ایتالیا، جورجیا ملونی، به خبرنگاران گفت: «من برای این کار عجلهای ندارم، چون فکر میکنم ایران فرصت دارد که کشوری بزرگ شود و بدون مرگ و خشونت، با شادی زندگی کند.»
او افزود: «دوست دارم چنین چیزی را ببینم. این گزینه اول من است. اگر گزینه دومی وجود داشته باشد، فکر میکنم برای ایران بسیار بد خواهد بود؛ و فکر میکنم ایران مایل به گفتگوست.»
او گفت: «اگر ایران وارد گفتوگو شود، این برایشان بسیار خوب خواهد بود و من دوست دارم ایران در آینده شکوفا شود.»
در مورد شرایط ایالات متحده برای یک توافق هستهای قابل قبول با ایران، ترامپ گفت که خط قرمز اصلی او این است که ایران نباید به سلاح هستهای دست پیدا کند.
او گفت: «تمام چیزی که ما میگوییم این است که شما نمیتوانید سلاح هستهای داشته باشید. خیلی ساده است.»
مقامهای ایرانی نسبت به اظهارات گاه متناقض مقامهای مختلف دولت ترامپ درباره اینکه چه شرایطی از نظر آمریکا برای توافق جدید قابل قبول است، با احتیاط واکنش نشان دادهاند. ترامپ در سال ۲۰۱۸ از توافق هستهای سال ۲۰۱۶ خارج شد، توافقی که ایران تا آن زمان به آن پایبند بود.
در پاسخ به این سؤال که آیا دولت ترامپ توافقی را خواهد پذیرفت که به ایران اجازه دهد برای مقاصد انرژی، غنیسازی سطح پایین را ادامه دهد یا بر شرایط حداکثریای پافشاری خواهد کرد که تهران بهاحتمال زیاد آن را نخواهد پذیرفت، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که حاضر نیست مذاکرات را بهصورت علنی انجام دهد.
تامِی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در نشست خبری روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: «میدانم که سؤال مهمی است، اما اگر قرار بود در تلویزیون مذاکره کنیم، نیازی نبود که شنبه به رم برویم… ماهیت این مذاکرات اینگونه نیست.»
بروس افزود: «خط قرمز روشن این است که ایران نباید به سلاح هستهای دست پیدا کند. این خط قرمز ماست و این موضوع در فضایی خصوصی میان کسانی که مأمور انجام این گفتوگو هستند، بررسی خواهد شد.»
همانطور که در نشست اولیه که شنبه گذشته در مسقط برگزار شد، واشنگتن در مذاکرات رم نیز توسط استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ، نمایندگی خواهد شد و ایران نیز با حضور عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه، در این گفتوگوها شرکت خواهد کرد.
مقامات عمانی اعلام کردند که از میانجیگری در نشست رم خرسند هستند. به گفته یک منبع، احتمال دارد مذاکرات در سفارت عمان یا اقامتگاه سفیر این کشور در رم برگزار شود.
وزارت خارجه عمان امروز اعلام کرد: «هدف از این مذاکرات، پیشبرد بیشتر روند دستیابی به توافقی عادلانه، الزامآور و پایدار است. عمان از اینکه تسهیلکننده و میانجی این نشست در رم است، خرسند است؛ شهری که به دلایل لجستیکی بهعنوان محل برگزاری انتخاب شده است.
پیش از نشست رم، عباس عراقچی روز چهارشنبه در تهران با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA)، دیدار کرد و روز پنجشنبه نیز در مسکو با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، ملاقات داشت.
عراقچی در توییتی درباره دیدارش با رئیس آژانس نوشت: «در ماههای پیشرو، آژانس میتواند نقش حیاتیای در حلوفصل مسالمتآمیز پرونده هستهای ایران ایفا کند.»
او در ادامه توییت خود نوشت: «در حالی که جمعی از کارشکنان گرد آمدهاند تا مذاکرات کنونی را به شکست بکشانند، ما نیازمند یک مدیرکل صلح هستیم.» به نظر میرسد این زبان، نوعی بازتاب واژگان و رویکردی است که ممکن است برای ترامپ و ویتکاف نیز جذاب باشد.
روز پنجشنیه و در میانهی رفتوآمدهای دیپلماتیک، وزیر دفاع عربستان در سفری بسیار نادر وارد تهران شد و با رهبر معظم انقلاب، آیتالله خامنهای، و سایر مقامات ایرانی دیدار کرد. شاهزاده خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان که فرزند پادشاه این کشور و برادر ولیعهد محمد بن سلمان است، اعلام کرد که پیامی از سوی رهبری عربستان به آیتالله خامنهای رسانده است.
کارشناس مسائل سعودی، علی شِهَابی، در گفتوگو با فایننشال تایمز درباره این سفر گفت: «عربستان آشکارا در حال ارسال این پیام به تهران است که به هیچوجه بهعنوان مجرایی برای حمله به ایران عمل نخواهد کرد. این کشور از تلاشهای ترامپ برای یافتن راهحل دیپلماتیک در بحران هستهای حمایت میکند و خواهان جنگ نیست.»
انتظار میرود ترامپ ماه آینده به عربستان سعودی سفر کند.
برخی منابع اعلام کردهاند که سعودیها علاقهمند هستند بررسی کنند آیا میتوانند زمینهساز نوعی دیدار در سطح عالی میان ایالات متحده و ایران در زمان حضور ترامپ در عربستان باشند یا خیر. با این حال، گفته میشود که ایران تا این لحظه در این زمینه تمایل زیادی از خود نشان نداده است.
علی واعظ، مدیر برنامه ایران در گروه بحران (International Crisis Group)، گفته است: «برگزاری یک دیدار در سطح ریاستجمهوری میتواند باعث شود ترامپ به روند دیپلماسی بیشتر پایبند شود و از یک فرایند مذاکراتی پیچیده حمایت کند.
علی واعظ در گفتوگویی اظهار داشت: «استدلال من این بوده که بهجای انجام گامهای کوچک و متقابل یا اقدامات اعتمادساز، یا بررسی توافق موقت در ادامه راه و سپس رسیدن به یک توافق جامع که شاید در نهایت به دیدار در سطح ریاستجمهوری منجر شود، بهتر است از همان ابتدا دیدار در سطح ریاستجمهوری برگزار شود. چون وقتی ترامپ شخصاً درگیر روند شود، این روند تا حدی در برابر [کارشکنان] محافظت میشود.»
به گزارش دیپلماتیک، برخی مقامات ایرانی یکی از نکات مثبتی که ممکن است در توافق با دولت ترامپ وجود داشته باشد را این میدانند که اگر ترامپ توافقی انجام دهد، احتمال اجرای آن بیشتر خواهد بود، چرا که بهدلیل نفوذش بر اعضای جمهوریخواه کنگره، بهتر میتواند آن را پیش ببرد.
خبر جدید مجلس درباره تعطیلی پنجشنبهها
سخنگوی کمیسیون اجتماعی گفت: درحال رایزنی برای حل مشکل تعطیلی پنجشنبهها هستیم.
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، ولی داداشی تاکید کرد: درحال رایزنی هستیم تا هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام را مجاب کنیم که طرح کاهش ساعت کاری ادارات و تعطیلی پنجشنبهها ضرر ندارد و تصویب آن به نفع خدمات کشوری خواهد بود.
ولی داداشی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره آخرین وضعیت لایحه کاهش ساعت کاری ادارات و تعطیلی پنجشنبهها عنوان کرد: هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص، لایحه کاهش ساعت کاری ادارات و تعطیلی پنجشنبهها را مغایر با سیاست های کلی دانست و رای به مغایرت داد.
وی ادامه داد: در حال حاضر درحال رایزنی هستیم تا هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام را مجاب کنیم که این طرح ضرر ندارد و تصویب آن به نفع خدمات کشوری خواهد بود.
پیشتر عباس گودرزی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس، در توضیحاتی درباره لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری اعلام کرد: در ایران تنها روز جمعه تعطیل رسمی است و در مصوبه اخیر مجلس، ذکر تعطیلی رسمی پنجشنبهها نادرست است. طبق این مصوبه، روزهای کاری دستگاههای دولتی از ۶ به ۵ روز در هفته کاهش یافته است، به این معنی که دستگاهها از شنبه تا چهارشنبه خدمات خود را ارائه خواهند داد.
وی افزود: تعطیلی پنجشنبهها تنها برای تمامی دستگاههای اجرایی اعم از ستادی و استانی اعمال میشود و شامل واحدهای نظامی، انتظامی، امنیتی، گمرک جمهوری اسلامی و بخشهای عملیاتی خدمات رسان مانند بانکها، بیمارستانها، مراکز بهداشتی – درمانی و اماکن ورزشی نخواهد بود. فهرست کامل این موارد به هیئت وزیران واگذار شده است.
دود تجهیزات قدیمی معادن در چشم معدنکاران

استفاده از تجهیزات و دستگاههای فرسوده که عمر برخی از آنها به بیش از نیم قرن می رسد، نه تنها ایمنی و بهره وری را در معادن کشور کاهش داده است بلکه سبب بروز حوادث و افزایش تلفات انسانی در قعر تونلهای معادن می شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، اعمال تحریمهای ظالمانه علیه ایران در سالهای اخیر در کنار کمبود نقدینگی فعالان معدنی سبب شده تا معدنکاران از واردات ماشین آلات و دستگاههای جدید حفاری که مجهز به فناوری های نوین است، باز بمانند و مجبور به استفاده از دستگاههای فرسوده ای شوند که نه تنها بهره وری را کاهش می دهد بلکه مخاطراتی را به همراه دارد.
استفاده از تجهیزات قدیمی و بی توجهی به ایمن سازی معادن هر چند در قوانین مختلف کشورمان به آن تاکید شده، موجب شده تا در سال های اخیر تا شاهد بروز حوادث متعدد در معادن کشور باشیم.
قوانین مختلفی در کشور برای ایمنی معادن و نظارت بر معادن وجود دارد این در حالی است که این قوانین و دستورالعمل ها نیاز به بروزرسانی و اصلاح در مواردی دارد که این امر نیز مورد غفلت قرار گرفته است.
در مواد ۸۵ و ۸۶ قانون کار که به موضوع ایمن سازی معادن و محیط کار در معادن می پردازد، تکالیفی برای دستگاه ها و نهادهای متولی از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تدوین شده است؛ از جمله اینکه این وزارتخانه موظف به بازرسی و ایجاد پایگاه های امداد و نجات و بازرسی در معادن است.
همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز وظایف نظارتی در معادن را دارد؛ ضمن اینکه سایر نهادها از جمله وزارت اقتصاد و بانک مرکزی نیز در حوزه تخصیص ارز برای واردات دستگاه ها و تجهیزات نقش مهمی دارند.
با این وجود، تعلل در نظارت ها، بازرسی ها و عدم رسیدگی به ایمنی معادن و بروز رسانی تجهیزات معادن باعث شده است که از ابتدای امسال تاکنون شاهد چند حادثه ناخوشایند و غمبار در معادن باشیم.
هفدهم فروردین ریزش سنگ در معدن «باریت» واقع در آذربایجان غربی جان کارگر ۵۰ ساله را گرفت، هجدهم فروردین ۱۴۰۴ نیز در حادثه گاز گرفتگی در معدن «جواهر زغال» روستای مهماندویه در ۳۵ کیلومتری شمال شرقی شهر دامغان، هفت کارگر جان باختند.
در خصوص ضرورت ایمن سازی معادن با بهرام شکوری رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به گفت و گو نشستیم.
استفاده از تجهیزات روزآمد حوادث در معادن را به حداقل میرساند
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه استفاده از تجهیزات جدید حوادث در معادن را به حداقل می رساند، گفت: بر اساس آمارهای جهانی، کشوری مثل چین بیشترین معادن را در حوزه زغالسنگ دارد اما با تجهیز و ایمنی معادن هر چند حوادث در معادن صفر نشده ولی بسیار زیاد کاهش پیدا کرده است.
بهرام شکوری تاکید کرد: استفاده از فناوری ها و تجهیزات به روز باعث شده که معادن با کاهش تلفات روبرو باشند؛ این در حالیست که معادن ایران با تکنولوژی چند دهه قبل کار می کند و تجهیزات آن به دوره قبل از انقلاب می رسد.
وی اضافه کرد: امروز دنیا هر لحظه پیشرفت میکند و از ابزار جدیدی استفاده میکند که این امر میزان حوادث را به حداقل رساندهاست به عنوان مثال در کشوری مانند استرالیا از ۲۵ سال گذشته از خودروهای بدون سرنشین در معادن استفاده میکنند اما این فناوری هنوز به ایران نرسیده است.
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه بیتوجهی به استفاده از تجهیزات بروز بهرهوری را کاهش میدهد، گفت: افزایش هزینه تولید و تلفات مالی و جانی بیشتری را به دنبال دارد.
وی عنوان کرد: مرحله اول برای دستیابی فعالان معدنی به موضوع معادن بحث برداشته شدن تحریمهاست تا با تعامل بتوانیم تجهیزات را وارد کنیم همچنین در مرحله دوم همکاری بانک مرکزی و تخصیص ارز برای واردات تجهیزات است.
شکوری بیان داشت: نوع ارتباط کشورمان با دنیا مهم است در دولت چهاردهم شاهد توسعه روابط دیپلماسی و اقتصادی با کشورهای مختلف جهان هستیم که امیدواریم این دوره از مذاکره ها نیز به نتیجه برسد و تحریم ها برداشته شود.
غفلت از نظارت و بازرسیها در معادن
وی یکی دیگر از راهکارهای کاهش حوادث در معدن را موضوع نظارت عنوان کرد و گفت: واحد نظارت را قبلا در وزارتخانه برداشته بودند که با پیگیریهای سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت در دولت چهاردهم احیا شد.
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: وزیر صنعت، معدن و تجارت در حکمی امیر حسنزاده را به عنوان مدیرکل دفتر نظارت بر معادن منصوب کرد که در حوزه زمین شناسی تخصص دارد که امیدواریم در این زمینه بتواند خوب عمل کند.
وی با عنوان اینکه باید تمام سازمان ها در حوزه معادن یکپارچه کار کنند گفت: اگر هر سازمانی ساز خود را بزند و هماهنگ ساز نواخته نشود در نهایت ساز آهنگ توسعه خوب در نمی آیند، اکنون هر سازمانی ساز خود را می زند و هماهنگ نیستند.
شکوری خاطر نشان کرد: دولت یکی از کارهایی که انجام می دهد بحث هماهنگ سازی نهادهاست از سازمان های محیط زیست، منابع طبیعی، گمرک و بانک مرکزی همه باید با یکدیگر یکپارچه کار کنند و همه باید جوری رفتار کنند که توسعه اکتشاف و استخراج و ارز آوری را در کشور شاهد باشیم.
کاهش معادن نیازمند توجه به بروز رسانی تجهیزات، تهیه و تامین وسایل حفاظت فردی مناسب برای کارگران از جمله کپسول خود نجات در معادن زغال سنگ زیرزمینی و نظارت بر استفاده از آن ها و اقدام به حفاظ گذاری پرتگاه ها و دهانههای باز در کارگاه و محوطه آن است که باید مورد توجه قرار گیرد.
بازدیدها: ۱۲